23 Temmuz 2013 Salı

PARA MANYAĞI YAMYAMLAR

Bazen diyorum ki, her şeyi yazayım sonra diyorum ki, neden insanları rahatsız edeyim. Hep bir sorun, hastalık yaşıyorum, iki sene önce ne yazdıysam hala aynı şeyleri yaşıyorum emin olun. Buraya çok sık yazmamamın asıl sebebi budur.

İnsanın kabuğundan çıkması çok zor. Devam eden rutin bir hayatımda değişiklik yaşadığımda, eskiden beni rahatsız etmezdi. Yada eskiden yapmayı hoşlandığım şeyler şimdi hoşuma gitmiyor. Şimdi yavaş yavaş rahatsız oluyorum. Yaşlanıyorum sanırım.
Yada çok içe kapanık asosyal hayat yaşıyorum. 

Mesela pazar günü beach clup'ta tüm günümü geçirdim. Kalkmaya yakın bıkkınlık geldi ortamdan şiş dudaklı makyajlı bikini kızların, göbekli erkeklerle oynaşmasından sıkıldım yahu. Bu nedir arkadaş kızların hepsinin memeleri yapılı, dudaklar silikon, kaşlar, dövme, dişler tavşan bembeyaz, acayip bir makyaj, taş çatlasın 25 yaşındalar. Kızlaaaaarrr beach clup tasınız. Gece bara çıkmadınız.
Neden doğal güzelliğinden korkuyor bu kızlar, yoksa bu göbekli erkekler mi? belirliyor kriterleri.
Iyy iğrenç ya...

Doğamız bile doğallıktan uzaklaştı.Bu kızlar nasıl olmasın. Bizim zamanımızda sadece güzel ve çirkin vardı. Yani doğal güzel hiç bir yeri yapılı değil, kelimesinin  kullanıldığını hatırlamıyorum.
İlk makyajıma 18 yaşında babamın aldığı makyaj setiyle başladım. Açıkçası 25 yaşıma kadar o makyaj seti süründü ortalıklarda. Nedeni de doğallık daha çok hoşuma giderdi. Makyaj yapınca kendimi başka görürdüm. Aynada başka bir Cemre... Şimdi kızlar 14 yaşında makyaj yapıyorlar ve engelleyemiyorsunuz, benim kızımda buna dahil.. Yapma dedikçe yapıyor neden çünkü onun arkadaşları da yapıyor.Anlatıyordum bak doğallık  işte  şöyle böyle diye ama anlamıyordu. Bu sene fark ettim ki büyümüş biraz olacak ki makyaj az yapıyor , sormadım hiç, ama bir gün doğal daha güzelim ben dedi .. Anladım o zaman büyüdüğünü. Hep rahat bırakacaksın bu ergenleri, her şeyden kendi kendilerine vazgeçecekler. Tabi sen sinir harbine dönüyorsun o ayrı.

Konudan konuya zıplıyorum bahsediyordum biraz önce, bu gittiğim beach clup benim 13, yaşlarımda gitmeye başladığım doğa harikası bir yerdi. Annelerimiz bizi oraya gönderirken dua ederlerdi. Düşünün yanımızda cep telefonu yok, bırakın beach clup'u etrafta ev yok, yanımıza yarım ekmeğin içi peynir domates biber, yanına bir şişe su dikkat edin şişe dedim pet demedim. Oradan oraya atlayarak kayalıklara ulaşırdık. Gittiğimiz yer 1 km yol, şimdi otomobille 5 dk.gerçi. 7, 10 metre kayalıklardan atlayıp, aşağıda mağaralara girip, çakıl taşlı sahilde dinlenirdik. Tam karşısında (10 km) yakın sahil vardır oraya gözlüklerimizle yüzer kimimiz yarış yapardık. etrafı künkle kapanmış yerden, sıcak su çıkardı denizin içinde sıcak su düşünün insanlar o künk'ün içine taş attıkça kapandı ağzına kadar o künk şimdi sayelerinde bir şey çıkmıyor. Delin kuyuya taş atarmış hesabı..                                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        (RESİMLERDEKİ AZ İNSAN SAYISINA ALDANIP KİMSE YOKMUŞ DEMEYİN BU ESKİ FOTOĞRAFLAR E HANİ NEREDE YENİ FOTOĞRAFLAR DERSENİZ, O BEACH CLUP DENEN YERİN REKLAMINI YAPACAK KADAR BEYNİM BOŞALMADI HENÜZ)                                                             












Atlayıp zıplamaktan akşam olurdu neredeyse eve doğru yola çıktığımızda orada tek olan evden soğuk su isterdik. Teyzecik her gün bize su vermeye üşenmezdi bize şimdi vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın. Sebil olmayan zamanda soğuk su için, küçük buzdolabında bir sürü şişeyi doldurup koymak tanımadığı birileri için hemde, nur içinde yat teyzecik.
 Neyse buraya işte adamın biri gelip nasıl aldıysa izin!! beach clup yapmış, bangır bangır müzik bir sürü insan tabi, yirmi iki lira olan bir hamburgeri satılan bir yer olmuş.En sinirime giden şeyde kayalıklara doğru yürürken bir su akıntısı gördüm nerden geliyor bu diye baktığımda, denizden çıktıktan sonra insanların yıkandığı suyu denize akıtıyorlar. Tabi insanların üzerlerindeki güneş yağıda denize akıyor böylece. Burada kışın mağaralarda yavrulamaya gelen ayı balıkları var biliyormusunuz?
Ve,
Denize girdiğinizde  ise ayaklarımızdan ayıklamaktan bir taraf olduğumuz deniz kestaneleri, insanların çokluğundan  sıkılmış olacak ki, denize daldığınızda görmemiz zorlaşmış ,elimizle yakalayıp incelediğimiz küçük sarı  yengeçler ise, nereye gittiklerini haber bile vermemiş. Yosunları sanki birileri denize girip saçlarından tutup koparmış. Balıklar, onlar gittiyse bende giderim demiş insanların girdiği kıyıları  terk etmiş.....
Ülkemizde, heeer yer sanki talan ediliyor. Para delisi insanları yamyam olarak görüyorum ağızlarında dolarlar, koca koca ayaklarıyla her yeri ezip geçiyorlar. En güzel yerlere Termik Santral konmak isteniyor, binlerce ağaçlar bir köprü uğruna kesiliyor.
Ağacın önüne yat,
kendini denize at,
Gözlerin kör olsun
Beynin patlasın,
İstersen kendini bir bidon benzinle elalemin önünce çatır çatır yak!
Maalesef durduramıyorsun.
Nereye gidiyoruz bilmiyorum ki!!!!!!!!!!

 

12 yorum:

akdeniz dedi ki...

ekonomik ve ahlak çöküntüsüne..

Unknown dedi ki...

Çok üzülüyorum ya...

ugurmistacoglu dedi ki...

Üzüleceksin, delireceksin,kızacaksın, hiç bir bok olmayacak, zengin daha zengin olmak için hiç bir şeyi umursamayacak!
Kızmadan, üzülmeden, delirmeden de olmuyor... eee ne olacak ULAN böyle.
Diren, diren nereye kadar?
Diren, diren hangi birine direneceksin?
Tek çözüm tüm Türkiye'nin aydın bir halk olması için eğitim, eğitim, eğitim.

Profösör dedi ki...

Yine de bloglarımızı ihmal etmemeilyiz. Bazen bir kelime bile hayat kurtarabilir. Biz yazalım ve paylaşalım.

Kibritci Kız dedi ki...

en son hastaydın,boşanıyordun,bir çocuğun mu vardı ?

sanatçı adayı nasıl oldun ?

seni bi yerde kaçırdım ama nerde ?

bir de hikayelerini gerçek sanmıştım galiba ondan sonra oldu.

başımdaki beş tel saçı toplamak için kullandığım toka ağrı yapıyor yaa ondandır belki de böyle saçma bir yorum atışım.

haa ayrıca çevre doğallık amann off aaaaaaa başımmmmm

Unknown dedi ki...

Ah be güzelim geçekten çok şey kaçırmışsın.
O tokayı çıkar başından sıkıntı vermiş sana yorum hep yap bana saçma sapan olsun boşver yazalım iletişimimiz olsun...
Birkere iki kızım var biliyormusun? biri santaçı adayı o yazı onun düşünceleriyle yazıldı..
boşanamadım ama benim hala umudum var...
Doğallık çok güzel ya bir gün top olacak o zaman dön bana...

Unknown dedi ki...

ABDAL YAZILAR
Hiç te Abdal yamıyormuşsun biliyonmu? :)

Unknown dedi ki...

haklısın profösör yazıcam düzene sokacağım bir şekilde..

ugurmistacoglu dedi ki...

Oluyor öyle bazen... sonra geçiyor!

Unknown dedi ki...

abdal yazılar yok yok beğendim çok güzel yazıların ...

Nilgün Komar dedi ki...

çok üzülüyorum valla..

Unknown dedi ki...

Sende bendensin Nilgün cüm..