29 Ağustos 2012 Çarşamba

YAZ BİTİYOR.....


Evet yaz bitiyor hele bu Mordoğanda var ya, Ağustosun sonu geldi mi güneş hemen kışa döner yüzünü.. İnsanın içini bir buruk hüzün kaplar. Bilmiyorum benim her yaz sonu öyle olur. Bugün artık son kalan domateslerimi aldım. Delfin domatese "dotomes" diyor. Bu sene ameliyat olmadan önce domates iri olan o bademciklerinden geçemediği için dotomesten tiksinmişti. Ama bahçedeki dotomeslerden koparıp, yıkayıp yiyor bazen.









Bendeniz bu yaz hep aylaklık ettim. Deniz dibimde olduğu için mi ne? bazı günler denize gitmedim. Yattım öyle aylak aylak.. Bazen de bu bahçede aylaklık ettim. Bugün sabah saat on ikiden beri buradayım çok keyif aldım hava da çok makuldü. Böyle o rüzgar hafif hafif esiyordu. Kahve takıldım. Ama sanırım birazdan akşamüstü votka vişneye terfi edebilirim. Kafam yani böyle bir iyi olabilir diyorum.










 Bahçedeki süs havuzumuzu da açtım su sesi eşlik etti bana. Bir ara çi...m geldi :)) güldüreyim sizi.
Buradan gitmek istemiyor insan. Ama burası kışın çekilmez olur inanın bana.
O şehrin karmaşasına hiç katılmak istemiyorum.Bu süs havuzu aslında kedilere köpeklere su kabı oldu biliyor musunuz? öğrenmişler yerini buradan gelip içiyorlardı. İyi oldu..










Son olarak çok ilginç bir şeyin fotoğrafını koyacağım size. Mutfak çeşmesinde ya domatesten ya biberden tohum fırlamış ve filizlenmiş. Çok ilginç görmemişsinizdir böyle bir şey sanırım. Ben görmemiştim.. öperim sizi...



















6 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

dotomes :)

ne tatlı!

ben de hiç görmemiştim böyle bi şey filizlenmiş mi ayyyy :*

Unknown dedi ki...

evet miacım mutfak çeşmemizde filizlenmiş. Bunlarda son dotomeslerimiz... :=))

Profösör dedi ki...

Güzel bir paylaşım..

Mrs Nobody dedi ki...

Domates can'dır ya..

Unknown dedi ki...

evet can değilmi domates kışın özlüyoruz çok...

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim profösör