12 Temmuz 2012 Perşembe

1:32


Bir yazı yazmıştım geçenlerde o da benim beceriksizliğimden dolayı silindi. Sinir oldum ve üşendim tekrar aynı yazıyı yazmayı öyle baktım öküzün trene baktığı gibi. Bir yandanda, bloğa girdim hep tarih aynı duruyor, biraz eski tarihli  kaldı buda beni rahatsız etti...Ne yazayım, ne edeyim derkeeen..Ve koptu olay.
Evet günlerdir kuzenimin onlarca aile videosu arşivinden çekim yaptığı, 1 dakika 32 saniyelik bir videosunu seyrediyorum.Bu videoda nannimin  görüntüleri var. Söylemiştim bir ay önce büyüğümüzü kaybettik diye onun videolarını yükleyince telefon açıp yalvarmıştım. Ne olur nannimin videosunuda bul diye.Bulmuş sağ olsun. Facebook a benim profilime paylaşmış. İlk önce seyrettim.
-Ayyy ayyy canımmm anne bak anneannemin videosu dedim.
Sonra bir yere gitmiş de gelecekmiş gibi hissettim. Daha sonra ise p.c nin ekranına yapıştım sarıldım ona sarılır gibi. Bir süre sonra gelmeyeceği belliydi artık, odama çıktım haykıra haykıra ağladım. Sonraları kendime iş edindim, sesini ayrıştırmaya çalıştım, daha sonra ne dediğini anlamaya çalıştım. En sonunda gece dinledim. O kalabalıkta konuşulanları anladım ve anneannemin konuşmasını, gülmesini, şivesini tamamen hatırlayıp ne dediğini çözdüm..Şifre çözer gibi. Yirmi küsur yıl öncesine ait bir video. Hesapladım 1987 senesine ait hatta. Ne görüntü görüntü, ne ses, ise ses olan o zaman ki teknolojide bir video. Ama çözdüm işte.
Şimdi size buraya o videoyu yüklesem, sizin için çok manasız, anlamı olmayan bir takım insanların, gündüz kendi aralarında öylesine konuştukları bir video. Ama benim için çok önemli..
Orada anneannem, kuzenimin bir ay önce ölen annesi, onun kızı ve iki küçük biri, iki biri dört yaşında kızları var. Ortalıkta dolaşıyorlar. Anneannemde küçük kızların kırmızı tokalarını saçına takmış elinde de eve sigarası (o zamanlar bu sigara yurt dışından gelenlerde olurdu ve burada çok pahalı karaborsa upuzun bir sigaraydı)
diyor ki, (şiveye dikkat)
-sen şimdi çekiyosun Erdil görünce diyecekle ki kırmızı tokalı ınsan kim kı? hihihih
Anneannem videoda sadece sesin az görüntünün yok, yada insanların sadece tokalarının göründüğünümü sanıyordu bilmem :)))
Sonra küçük kızlardan biri ağlıyor kuzenimin ablası diyor ki,
- dayısıııı lütfen o elindekini bırakırmısın  kızımla ilgilenirmisin.?
Anneannemde,
-O dayısı için ağlameyo aç da onu için ağleyo. Aç ayı oynamı? oynemaz!!
Ve orada bitiyor görüntü.İşte!!!!!!!!!
 Abla o lafı söylemeseydin sen keşke, ben tam yirmi beş yıl sonra defalarca o bir dakika 32 saniyelik videoyu seyretmek zorunda kalmayabilirdim.
Belkide kuzenim on dakika, on beş dakika yada yarım saatten fazla kayıt yapacak bende doya doya sindire sindire seyrediyor olacaktım...

4 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

üzülme senn canımm!!

yazılar gider gelir benim yorumlarım da öyle.

hep buralardayım :)

Unknown dedi ki...

ah canım .. sağol tatlım bu blogda tutulmuyor artık baksana bir tek sen yorum yapıyorsun ...benden kaynaklanıyor biliyorum..

Kibritci Kız dedi ki...

ben anneannemi hiç tanımadım ama oğlum anneannesiyle senin gibi yaşayacak ve bence sizler çok şanslısınız .

Unknown dedi ki...

Ah tatlım ya unutulmuyorlar biliyormusun..10 sene oldu hala ilk güngü gibi acısını yaşıyorum..