14 Aralık 2011 Çarşamba

DUYMUYORMUŞUZ ŞOKTAYIM...

Bugün hayatımın şimdiye kadar en büyük şokunu yaşadım. Dört yaşındaki kızımın rahatsızlıklarını biraz oturup kafamı yorduğumda kulak burun boğaz doktoruna götürmeye karar verdim dal merkezinden iyi bir doktor randevusu aldım.Gittik içeri girdik ne sorunu var dedi anlattık böyle böyle diye muayene etmeye başladı ilk önce boğazına baktı sonra kulağına ve burnuna ..
"Kulağında kir var ilk önce onu alalım size bir şey soracağım dedi. Kulağından bir kir çıkardı "aa o ne dedim.. Sonra "şimdi kameraya bakın" dedi kulağını kamera ile gösterdi ben   yine "aaa oda ne? dedim kulağında ciddi bir yara vardı. Esas enteresanı "çocuğunuz duymuyor siz farkında değilmisiniz?" dedi iştee o zaman şoka girdim. "Nasıl yani" demişim. "Nasıl bir duymamazlık işitme engelli olmaktanı mı bahsediyorsunuz? dedim.
Sonra açıklamasını yaptı biz farkında olmadan orta kulak iltihabı geçirmiş, zar yırtılmış ve orada bir yara oluşmuş. Östaki borusu görevini yapmıyormuş ve kulağının içi sıvı doluymuş. "Beş aylık bir hikaye olabilir" dedi ve Geniz eti ciddi büyükmüş, dahası  bademcikleri daha büyük.Ve sonuç olarak bademcikleri alınacak, geniz eti alınacak, 10 gün ilaç kullanacak eğer sıvıyı kurutabilirse kulağa bir şey yapılmayacak. Kurumazsa  kulakta  ameliyat olacak tüp takılacak. Ağzım bir karış açıkta eve geldim.
Tamam bunlar olur düzelir inşallah ama ben nasıl? onun duymadığını farkedemedim. İşitme testine girdiğimizde %40 kaybı olduğu ortaya çıktı iyimi? Aylardır çocuk kulağında Pamuk tıkalı gibi duyuyormuş. Bir de fısıltı testi yaptı doktor, ikinci şok bizim için, çeçim doktorun konuşmalarından bizim duyduklarımızı duymuyor ve kendi işine devam ediyordu.. Hay allahım ya ..O testlerde nasıl görevini tam yaptı anlatamam, doktorun kullandığı aletlere de tepki göstemedi sadece kan aldırma olyında sorun çıkardı.
Şimdi düşünüyorumda televizyona çok yaklaşıyordu ben onu görmesiyle ilgili olduğunu düşünüyordum şu hastalıkları atlatalım göz doktoruna götüreyim diye düşünüyordum, meğerse çocuk duymadığı için yaklaşıyormuş..Tabi bir doktorla kalmadım bugün bir hastanenin KBB doktoruna gittim aynı şeyleri söyledi... Kan alındı testler yine aynı konular. Şimdi küçük çeçimle aramızdaki konulara konuşmalara daha dikkat ediyorum. Tabi ki şaşırıyorum çocuk duymuyormuş yahuuu ve bizi idare ediyormuş...
Allahıma şükür daha kötü hastalıklar var buna da şükür diyorum.... İlaçlar bitsin tekrar doktora...bakalım sonrası ne olacak?

25 yorum:

plndrkn dedi ki...

Çok geçmiş olsun... Bu durum ileride şaşkınlıkların gülünerek hatırlanacağı bir hatıra olarak kalsın inşallah...

Modern Prometheus dedi ki...

Geçmiş olsun çok. Umarım hemen tedavi olur ve iyileşir.

Unknown dedi ki...

plndrkn çok teşeşkür ederim canım iyi bir fikir verdi buda olabilir dedirttin bana :) ...

Unknown dedi ki...

böcek y.p teşekkür ederim ilgin için..

tosbagalar dedi ki...

Benim büyük tosbaga da aynı ameliyatları oldu ama ben anlıyordum duymadığını neyse ameliyatlardan korkma çok sorun olmuyor. Biz sadece geniz etini aldırdık ama sonuç alamadık tekrar bademcik ve tüp taktırmak zorunda kaldık. Size tavsiyem durum bu kadar ciddi ise geniz eti, bademcik ve tüp olayını aynı anda yaptırın çocuğa iki eziyet etmeyin çünkü narkoz alacak ayrıca tüpü kendi kendine çıkmazsa tekrar aldırmak için bir narkoz daha alacak. Allah başka dert vermesin...

Unknown dedi ki...

tosbağalar a canım benim teşekkür ederim sizede geçmiş olsun .. dediğin doğru doktor hepsini bir yapmayı düşünüyor zaten durum onu gösteriyor...

Mia Wallace dedi ki...

canım benim öncelikle çook geçmiş olsunn!

evet ilerde gülüceksiniz aynen öyle olucak :)

ayy bak sen tatlışa nasıl da uslu bi çocukmuş ama :)

^ Çilekli Fondü ^ dedi ki...

geçmiş olsun, ağrısız sancısız hemececik atlatırsınız inşaallah.

hobizublog dedi ki...

canım benim ya çok şükür erken fark edilmiş çok geçmiş olsun..

timeout dedi ki...

Çok geçmiş olsun superincem...ama Allahtan yine çok uzun zaman sonra farketmemişsin.minigin yanaklarından öp benim için.tekrardan gecmis olsun.

Adsız dedi ki...

cok gecmis olsun
umarim hemen iylesir

Mutluanne dedi ki...

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun tüm yavruları..İnşallah tedavi süreci çabucak biter kulak operasyonuna gerek kalmadan...dualarım tüm meleklerimizle
sevgiler

Unknown dedi ki...

mia çok usluydu şaşırırsın ben öyle uzun metal bir cismi görsem kulağıma geleceğini rahatsız olurdum şahsen bir irkilme yaşardım bunu yaparken doktor, çeçimin gözleri benim gözlerimle kontaktaydı. Benden kuvvet aldı sanırım...

Unknown dedi ki...

çilekli fondü temennilerin için teşekkür ederim canım

Unknown dedi ki...

enekzura çok teşekkür ederim çocuklarımızla sürekli ilgilensekte yine bir şeyler çıkabiliyor..Erken farketmemiz önemli gerçekten.

Unknown dedi ki...

zamansız teşekkür ederim çok naziksin...

Unknown dedi ki...

mon clementier çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

utkunun annesi çok naziksiniz çok teşekkür eerim. Onlar büyüsede küçükte olsalar hep ellerimiz üzerlerinde olmak gerekiyor. düşünebiliyormusun her gün beraberiz bir çok şey yapıyoruz ve doktora gidiyorsun duymuyor diyor.. daha fazla dikkat gerekiyor bunu anladım..

Nil dedi ki...

Hay allah ben okurken bu kadar şaşırdıysam senin şaşırman gayet normal. Peki hiç mi ağrısı olmadı kulak iltihabında?
Çok geçmiş olsun. acil şifalar.

Unknown dedi ki...

Nilhancım sürekli doktordayız ama kendi doktorumuza gitmedik uzun zamandır üniversiteye gidiyorduk alerji için başka doktora gidip kafa karıştırmak istemedim ordada bilemediler ...bi daha gitmem çocuğun geniz akıntısı var diyorlar basit bir ilaç veriyorlar gönderiyorlar... ne bileyim aklıma sonradan geldii bir kulak burun boğaza gideyim demek..

nrhnmrl dedi ki...

Çok geçmiş olsun dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşur her şey yoluna girer.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

nrhmrl temennilerin için çok teşekkür ederim

lazanya dedi ki...

çook geçmiş olsun. küçük olmak, dert anlatamamak çok zor cidden. neyse ki daha da geç olmadan anlaşılmış.

hemencik geçer ve sağlığına kavuşur umarım.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim lazanya bizde erken farkettiğimiz için seviniyoruz

Karluk dedi ki...

süperim çok çok geçmiş olsun, verdiğim numarayı aramanı öneririm tekrar, faydası olur.

kıyamam o çeçiye, iyileşmeye başladı işte :)