7 Aralık 2011 Çarşamba

BİZİM EVDE ....... YOK!!!!!!!!!!!!! :)

Bu hafta biraz kabus oldu bizim ailede arkadaşlar.
Çarşamba günü akşamı kardeşim aradı" babamın tahlilleri çıktı bugün, anormallik varmış Doktor"karaciğer .......  olabilir" demiş. bu nokta nokta koyduğum kötü bir hastalık ismi var, onun adını " evrende söylediğimiz her kelime geri döner " mantığıyla, SÖYLEMİYORUM ve adını  KEVSER olarak değiştiriyorum. Ben hemen bi panik oldum. Hemen annemleri aradım, babamla konuştum.Kan değerlerinin çok değişik olduğunu söyledi. Ben "öyle bir şey olamaz diye itiraz ettim" sanki doktormuşum gibi. "Bir kere her ay kan değerlerine bakılıyor" dedim. Orada bir ışık yandı kafamda yaklaşık 1 ay önce babam bir diyetisyene gitti ve kilo vermek için uğraş veriyor. Hiç duydunuz mu? bilmiyorum Bete HCG ile zayıflama diyorlar buna..Adı batasıca zayıflama. Diyetisyen doktoru dediğimiz zati muhterem şahıs, Babama termos içinde her gün vurulması için haftalık iğneler vermiş. Aklıma ilk bunlar geldi."Sana vurulman için verdiği iğnelerin içeriği neydi" dedim babama." Bilmiyorum" dedi. Hemen internete girip bir araştırma yaptım ki ne göreyim adamın verdiği iğneler hormon ilacıymış.Peki içeriği ne? biliyormusunuz? Hamile hanımların doğal ürettiği bir hormon..
Anlatırken sıkılıyorum uzatmak istemiyorum. Sonuç olarak babamın memelerinde kist oluştu süt üretemediğindendir muhtemel!!!!!
Değerlerinin yüksek olması son zamanların moda kevseri kolon dan mı ileri geliyor acaba? sorusunu garip lavman ilaçları ve bağırsakların çekimiyle son buldu. Şükür orada da bir şey yoktu son olarak karaciğer ve akciğer çekimi de yapıldı allaha şükür bir şeyi yoktu babacığımın. Babamı sonuçlara kadar moralini yüksek tutmak gerçekten en zoruydu..Ama başından beri babama söylediğim o hormon ilaçları senin dengeni alt üst etmiştir. Hormon iğneleri karaciğer fonksiyonlarını bozmuştur demiştim dediğim gibi çıktı ALLAH a şükür. Sonuçları alınca telefon edip neşeli bir sesler "Bende kevser yok!!! bu evde kevser yok diye bağırdı" canım yaa... Bu süreç zarfında ya öyleyse? lerle yaşadım ne yaparız? ları düşündüm. Zor bir süreç falan diye planlar yaptım aklıma türlü türlü şeyler geldi yorganın altına girdim ağladım, ağladım....Neyse kazasıs atlatıldı..

Gelelim ikinci hasta, Melisaya. Bademcikleri şişti 3 gün evde yattı. 3 numarayı ben kaptım. Ondan bana geçti benim kulaklarım, bademciklerim kopup dışarıda sallanıyor zannettim o derece yani...
Daha düzelemedim derken cumartesiyi pazara bağlayan gece küçük çeçi hasta oldu bu sefer ateşlendi, ağzında bir köpük oluştu ve kustu. Gecenin bir yarısı ege üniversitesine gittik. Uykulu, bir gözü kapalı zoraki konuşan asistan insan doktora anlattık durumumuzu başka bir bayan doktor geldi.Baktı kontrol etti ve dediki sinüzitten dolayı köpük olmuş boğazında ondan kusmuş. O kadar çok doktora gittim ki artık reçetelerini bile okuyup hastalıklarla ilgili tahmin yapabiliyorum,  baktım baktım reçeteye, dedim ki antibiyotik mi içecek? dedim dediki yok burun spreyi verdim o kurutur.
İyi dedim ya sen bilirsin dohtur sensin...Kıytırık benim evde verebileceğim ilaçları verdi ve antibiyotik vermedi doktor, antibiyotik vermiyorlarmış zaten sağlık bakanlığından yazıyla uyarı var hastalık  tekrarlayınca veriyorlarmış. 3 gündür evde mıç mıç yaşıyoruz. Yarın götüreceğim okula. Bu kadar kaynaşmak yeterli..Böyle işt yazamayışım bundandır...Siz nasılsınız iyimisiniz blog alemi? Herkesi okuyorum bir kere kaçırmıyorum söyleyeyim...

8 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

canım yaaa..
ne zorlu günler atlatmışsın yine. off!

öncelikle baban için okurken yüreğim azıma geldi. allah korusun herkesi böyle bi hastalıktan ve o telefondaki sesini tahmin edebiliyorum. çok şükür baban iyi ve sağlık başınızdan eksik olmasın!

ayrıca geçmiş olsun sana ve tatlı kızına dikkat edin kendinize!

öpüyorum canım seni ve o güzel aileni :*

Nil dedi ki...

geçmiş olsun. beta hcg yi görünce şaşırdım. hamilelik hormonu ve erkekle, zayıflamakla ne alakası var ki diye geçti aklımdan. neyseki korkulacak bişey yokmuş.

Unknown dedi ki...

nilhancım bu hormon metebolizmayı hızlandırıp iştahı kesiyormuş bu şekilde kullanıldığı zaman... o yani ama doktora soramıyorsunki bu yaptığın doğrumu yanlışmı diye..kimseye önermem....ben televizyonda o milletin sevdiği doktorum programı varya orada görmüştüm oradada zararsız bir horon bir sorun yaratmaz diye anlatıyorlardı hatta bunu yapan varsa gideyimmi diye düşünmündüm. aman kalsınnn..

Unknown dedi ki...

mia böceemmm teşekkür ederim .. okudum hep senin blogu boş zamanlarımda hatta yorum yapmayı denedim o sırada bir hata oldu yorum yapamadım. herkesi okudum küçük mucizemide okudum...öptüm tatlım...

Profösör dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Üzüldüğümü belirtmeliyim. Her şey insan için. Allah hakkımızda hayırlısını göstersin..

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim profösör allaha şükür bişey yok..

deeptone dedi ki...

geçmiş olsun.
allam ya sorunların bitmicek mi senin. ne zaman rahat ve huzurlu olabileceksin.

Unknown dedi ki...

evet deep sahi ben ne zaman rahat ve huzurlu olabileceğim? Aylardır şöyle ooohhh bugünüm güzel geçti dediğim günler olmadı hiç..Mutsuzum aynı zamanda...ah çocuklar onlar olmasa...allah onlara uzun ömürler versin...