19 Mart 2011 Cumartesi

VİRÜS!!

Çocuklarda çok ciddi bir salgın var ve sağlık bakanlığı uyuyor yada bizi uyutuyor.. Hastalık ilk önce az ateş, sonra farenjit, sonra zatürre başlangıcı gibi görünen bir hastalığa çeviriyor, antibiyotik şuruplar işe yaramıyor, ne yapsanız da hastalığın seyrini değiştiremiyorsunuz, hastalık ilaç kullanımına rağmen dahada ağırlaşıyor en son olarak antibiyotik iğnesi olmadan çocuklar düzelmiyor.
Okullarda ciddi bir salgın var herkes kayıtsız kalıyor ülkemin sağlık bakanına anlam veremiyorum. Geçen sene bir domuz gribi yüzünden tonlarca para verip bizi zarara soktu, şimdi sesiz sedasız makamın da oturuyor, o oturdukları koltuklar bir yerlerine yapıştı artık. Yaptıkları yanlışın ortaya çıkmasından sa sesiz kalıp bazı şeyleri örtpas etmek seçimden önce işlerine geliyor tabii.
Bu hastalık kreşlerden tutunda ana okulları, ilkokullar ve ortaokulları sarmış durumda en azından benim bildiğim İzmir ili için geçerli.. Büyüklerde ağır grip olarak çocuklarda farklı izleniyor. Önceki hafta küçük kızım için yazmıştım çok ateşlendi diye ama bunun ciddi boyutlarda bir mikrop olduğunu önceki gün anladım.büyük kızım hafta başı ateşlendi aile hekim olan doktora gittik antibiyotik, ateş düşürücü, ağrı kesici verdi onları kullanmaya başladık aynı evde olmamaları gerektiği için babaannesine gönderdim ama maalesef düzeleceğine daha da ilerledi inanılmaz ateş kusma 4 gün sonra daha ağırlaşmış olarak hastalık geri geldi. Sabaha karşı aradılar beni çok fenalaştı diye kafam bir durdu ki sormayın nereye hangi hastaneye götüreceğimi bilemedim, babasının da hiç bir sağlık güvencesi yokmuş. Aklıma Alsancak devlet hastanesindeki tanıdık doktorlar geldi, oraya gittim. Gitmez olaydım ben böyle bir rezalet görmedim herkes varsayım dedikodu üzerine hasta bakıyor acil hastası olmamıza rağmen defalarca acilden ana binaya saçma sapan işlemler için gittik geldik. üstelik hastane çıkış vermediği için hastaneden çıkamadık. Sadece iyi yanı akciğer tomografisi çektirmek oldu göğüs hastalıkları , kulak burun boğaza gönderdi, o intaniyeye.İntaniye ne not düştü hatta inanmıyacaksınız Difterinin önlenmesi gerek işte o zaman sizin gibi doktorun taaaaaaa ...... dedim acil doktoruna gittim düştüğü yazıyı gösterdim oda bir off çekti karşıki dağlar yıkıldı adamcağızın, en sonunda dediki '' buraya gelen ateşli çocukların ailelerine söylüyorum, buda geçen sene gördüğümüz o domuz gribi gibi  bir virüs ama kimse inanmıyor antibiyotik iğnesi vurdurmak istemiyor daha sonra çocuklar daha ağır ateş kusma ve kilo kaybıyla geliyorlar, ben bu doktorların yazdığı raporlardan sonra bişey yazamıyorum, bence kendi doktoruna götürün''  iğne yazdı ama ben lanet olsun bu doktorları yazdığına güvenilmez dedim bebekliğinden beri götürdüğüm Profösör. GALİP KÖSE ye götürdüm. En başta yapmam gereken şeydi ama gecenin saat 5 inde kusma ve ateşini durduramadık...Neyse iyileşecek inşallah ...

5 yorum:

Profösör dedi ki...

Ben de tam beş gündür yorgan döşek yatmaktayım. Gribim. Ben de geçmş olsun diyorum.

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun profösör acil şifalar dilerim..havalar ısınsada kurtulsak bu hastalıklardan...ev revire döndü...

Nil dedi ki...

çok çok geçmiş olsun.
bu ülkede devlet halk için mi var ki? onlara ne bizden, salgınımızdan..

Unknown dedi ki...

doğru söylüyorsun...bizim için değil kendi cepleri ve ideolojileri için varlar .....

Profösör dedi ki...

Sevgili dostum, inanır mısın annem ve eşim de yatak döşek. yatıyorlar. Bu salgın sanırım. Ben ancak yemek yiyebiliyorum ama sadece yarım dilim. Bir de ara sıra bloğuma bakabiliyorum. Bana serum gibi geliyor. Sanırım hafta sonuna sağ çıkarsak iyileşiriz. İlgin için teşekkür ederim. Sizdeki durumu da biliyorum. İnşallah herşey yolundadır. aman dikkat edelim. Hijyene, yemeye içmeye ve istirahate önem verelim.