1 Mayıs 2012 Salı

EN BAŞA DÖNDÜM!!!

Evet uzun zamandır yazamıyordum. Biliyorsunuz ameliyat olacağım demiştim.Oldum da.. Pazar gününe kadar her şey güzel gidiyordu.
Sorunumu bilmeyenler için hatırlatayım.Burun kemiğinin tam ortasında bir erime söz konusuydu ve bu erime yüzünden burnumum tam içinde bir delik oluşmuş. Tesadüf öğrendiğim bir şeydi.
Senelerce kronik sinüzitin yaptığı enfeksiyon yüzünden oluşmuştu. Ve bu rahatsızlık burnumda düdük şeklinde bir ses yapıyordu.Ben burun tıkanıklığından olan bir şey diye düşünürken aslında oluşan bir delikten çıkan ses olduğu ortaya çıktı.Doktor oraya benden alacağı dokuyu o deliğe koyacağını söyledi.
Neyse 16 Nisanda ameliyat oldum her şey iyiydi. Bir buçuk saat sürdü ameliyatım.Burnumun içine sert bir silikon yerleştirildi. Bir hafta boyunca o silikonlarla nefes almakta güçlük çekip buhran geçirip onları sökmemeye çalışarak delirdim diyebilirim.
Silikonlar alındı 1 hafta öyle zaman geçirdim.Pazar günü sabah kahvaltıdan sonra biraz burnumda ağrı hissettim ki aradan neredeyse iki hafta geçti böyle bir ağrı hissetmemiştim.. İçinde kalan ipler dolayısıyla kaşındırma yapıyordu hapşırmada oluyordu. Ama bilmiyorum nasıl oldu birden bir rahatsızlık hissettim bunumun ucuna avucumu götürdüm ip ve bir kemik şeklinde birşey düştü elime. Sonra ise sol burnumdan deli gibi kan boşaldı. Durdurmak mümkün değil. Doktoru aradık buz koyduk. Ağrım çoğaldı moralim sıfıra indi o düşen şeyi inceledim ve doku olduğunu anladım. Aynayla da baktığımda lanet olası o deliği tekrar gördüm. Başa döndük en başa.
Benim için çok çok şok olunacak bir şey bu. Esas şokuysa doktora gittiğimde yaşadım.
Doktor "asla ameliyat edemem delilik olur" dedi. Düşen parçanın da burnumdaki kıkırdaktan alınan bir parça olduğunu söyledi. Çok yıkıcıydı en yıkıcısı bu parçayı alıp gözümün önünde çöpe atması oldu.
En az üç ay bekleyeceğim. Bu benim için çok çok zor. O ses, üstelik kafamda sürekli ağrı vardı bir haftadır iyiydim ağrılarım kesilmişti ve sabah kalktığımda rahat uyanabiliyordum.
Üç ay sonra ameliyat olamam sanırım Temmuz ayında sıcaklarda ve o silikonlarla boğuşmak zor olur.
Ekim ayını beklemek gerekir sanırım.
Bir de araştırım hücre yenileyici vitaminlere bakacağım bakalım kapanma durumu olabilir mi? Bilgisi olan arkadaşlarım varsa ne olur bana mesaj atsın.
Bunu araştırma sebebim ikinci yerleştirdiği parçanın biraz kapattığını söyledi doktor. Kapanma durumu olabilir belki. Böyle zor bir durum işte ani depresyon yaşıyorum resmen...Beklemek en kötüsü sabırla beklemek...

11 yorum:

Elidaa dedi ki...

Ya çok geçmiş olsun çok üzüldüm okuduğumda keşke sana tavsiye edebileceğim yardımcı olabileceğim bir şeyler söyleyebilsem..Bu konuda çok bir bilgim yok ama acaba doktor hatasından kaynaklanan bir durum söz konusu olabilir mi ? Beklemek en can sıkıcı durum senin için ama acaba doktorunumu değiştirsen yada fikir olması açısından başka bir doktora danışsan Bu konuda bir çok arkadaşımın burun ameliyatını yapan çoğu kişininde tanıdığı Osman Oymak ı öneriyorum sana tekrar çok geçmiş olsun umarım en kısa sürerde düzelirsin :(

Asahhara dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Rabbim şifa versin ve sağlığına kavuşursun inşallah. Dualarım seninle.

Profösör dedi ki...

Sevgili dostum.. Önce çok geçmişler olsun. Olumsuzluklar yakanı bırakmıyor senin. Sağlık bu ihmale gelmiyor. bazen neyin ne olduğunu geç anlıyoruz. Bazen geçikiyoruz. Sonunda neyin nasıl olduğunu öğreniyorsun. Aman dikkat edelim. Biraz da sabredelim. inanır mısın beterin beteri de var. Şimdi yazın geçmesini bekleyeceksin. sabırla. Biliyorsun inancımıza göre dinin yarısı sabırdır. Diğer yarısı şükürdür. Depresyon yaşamadan blog dostlarının seni düşündüğünü ve dua ettiğini ve seni sevdiklerini de düşün ve inan. Tekrar geçmiş olsun. Kesinlikle sen bu sınavı da geçeceksin.

Unknown dedi ki...

Elidaa teşekkür ederim tatlım. Ama yeni bir doktora gitmek mantıklı değil bu benimle ilgili yeni ameliyat olmuş birisini kimse ameliyat etmek istemez aile doktorumuzla konuştum beklemekten başka durum yok malesef bende çok üzülüyorum alışmaya çalışıyorum birde...

Unknown dedi ki...

assahara allah razı olsun ..

Unknown dedi ki...

profösör her şey insanlar için tamamda He şey benim içinmi :)) ne yapalım "SABIR EN BÜYÜK ERDEMDİR" teşekkür ederim niyetleriniz için..

hobizublog dedi ki...

canım ya çokkk geçmiş olsun öyle bir olsunki bunlara gülüp geç inşallah.

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Canım bu ne ya!
Başına gelmeyen kalmadı neredeyse! Rabbim yardımcın olsun da ah ne denir dualarım seninle.

Unknown dedi ki...

güleyim geçeyim değilmi anekzura öyle yapayım.

Unknown dedi ki...

Usturupsuz ne bileyim ... artık saldım çayıra mevlam kayıra..

Heidi dedi ki...

Çok geçmiş olsuunnn. :(
benim de sinüzitim var ve bu hafta doktora görünmeyi düşünüyorum. Resmen nefes alamadığın durumu burada, kotuğumda yaşadım, bunaldım. acil şifalar.