19 Nisan 2012 Perşembe

GİTTİK GELDİK MAŞALLAH


Ameliyat olacağım olacağım dedim en sonunda günü geldi, Pazartesi sabah gittim Şifa hastanesinde doktorum "Anestezi doktoruna gidin tahlillerinizi gösterin, sonra hazırlıklar başlar bana haber verirler" dedi. İyi dedik gittik, Anestezi doktoru da "tahlillerinizde eksiğiniz var damar yolu açalım kan alalım" dedi . İşte benim duymak istemediğim cümle buydu. Türlü türlü sağlık problemlerim olduğu için sık kan aldırırım ve hep bu kan aldırma konusunda sorun yaşarım .
Damarlarım görünmez her kan alan bu lafı söyler. Neyse odaya gittim kan alacak hemşire bilgilerimi aldı "daha önce ameliyat oldunuz mu" :p gibi bir soru sordu. Benim cevabımsa say say bitmedi iki defa epidürel anestezi, apandisit, safra kesesi!!
Sıra kan almaya geldi, önce sağ koluma, sonra sol koluma, olmadı elimin üzerine baktı . "Hıımm" dedi bende "biliyorum damar bulunmaz bende" dedim. "tamam siz rahat olun acıtmamaya çalışacağım" dedi bana göre " söz vermiyorum inşallah" demiş oldu işimiz var dedim kendi kendime.
Bıraktım kendimi önce İlk önce sol koluma iğneyi batırdı hiç kan gelmedi iğneyi derimin altında dolaştırdı durdu olmadı çıkardı. Sonra sağa koluma baktı Cuma günü kan almışlardı hala kolum mor olduğu için ona dokunmadı sağ elimin üstünde uğraştı bir süre oda olmadı bileğime yakın bir yere uğraştı oradan en sonunda bir damar yolu açtı. Benim artık başım dönmeye başlamıştı.Odaya çıktım sonuçların gelmesini odada beklemeye başladım .Saat öğleden sonra 14:30 gibi aldılar beni ameliyathaneye. Soğuk oluyor biliyorsunuz ameliyathane ben sinirden mi yok sa soğuktan mı titremeye başladım. Üstelik o saate kadar önceki geceden beri aç kalmıştım.
Ameliyathanenin orada bir karmaşıklık olmuş kendi aralarında hemşireler sıra koymaya çalışıyorlar, yok bu hastayı sen bayıltıcan, yok ben bayıltıcam, ben gelemem diğer hastayı bayılttım muhabbeti yaptılar bi beni gerdiler orada zaten iğne yüzünden gerildim. "Şimdi uyutuyoruz sizi iğneyi yapıyorum" dedi bir hemşire. Hele şükür dedim bitsin bu işkence bir an önce.
Rüya gördüm karmaşık şeyler bir hatırladığım şey var yalnız, bulutların üzerinde dolaşıyordum. Bildiğiniz bulut yahu.. Geziyordum bayağı.
Sonra gözlerimi açtım gerçeklerle karşılaştım.Burnumdan nefes alamama. Bir sersemlik. Odaya götürdüler doktorum geldi.
"Burnunuzda ne kemik ne kıkırdak hiç bir şey kalmamış dedi bunu fark edince şok oldum"dedi "kapamaya çalıştım çok küçük bir delik kalabilir oda ses yapmaz" dedi. Aman siz siz olun bu sinüzit denen hastalığı önemsememezliğe gelmeyim. Benim burnumun bu duruma gelmesinin nedeni basit bir sinüzit akıntısının enfeksiyona çevirip senelerdir bu şekilde yaşamam.
Üstelik uyandıktan sonra kollarıma baktım, ben uyuduktan sonra beş yerimden damar yolu bulmaya çalışmışlar. Herkesin bir damar yolu olur benim iki oldu maşallah.
O gece öyle salak saçma geçti. Ertesi gün eve geldim. o günden beri sıkıntıdayım. Burnumun içinde sert kenarları metal sert bir silikon var. Nefes almam çok güç.Normalde bu aparat 2 günde çıkartılıyormuş ama benimki zor bir durum olduğu için pazartesiye kadar kalacak. Bazen panik atak hastaları gibi sinir oluyorum evde deli danalar gibi dolanıyorum. Dün mesela tüm gün uyudum. Hiper aktif bir hatun olarak bir gün boyunca uyumak.... hiç bana göre değil yahu.
Bugün bunalıma girmek üzereyim..Sıkıldım gerçekten .. İnternet, kitap dergi beni sarmıyor.Tavanlara bakıyorum, bakıyorum değişik bir şey göremiyorum.
Allaha şükür iyiyim ya daha kötü hastalıklar var.

5 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

canım benimm geçmiş olsunnn!

ben hayatımda hiç ameliyat olmadım ama eğer bi gün oluak olursam sana danışıcam valla:)

Unknown dedi ki...

hahahaha ilahi mia.. çok güldüm. danış danış gülümde inşallah hiç ameliyat olmazsın hayatın boyunca..
öperim

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim creep..

ebru altin dedi ki...

Çok geçmiş olsun, umarım şimdi daha iyisinizdir...