21 Ocak 2012 Cumartesi

İKİNCİ FEYSBUUK VAKASI

Benim ufaklık yaramazlıklarına başladığına göre iyi demektir haber vereyim sizlere ilk başlarda çok kötüydü, sesi çıkmıyor hiç bir şey yemiyordu, dondurma hariç.Sonradan topladı ve iyileşti şükür.
 Bu hastalıklar nedeniyle etrafıma bir baktım da insanlar yaşadıkları ortamlardan mı, çevreden mi, bakış açısından mı, yoksaa amaaan sendeciiktenmi ne? her şeyi basit algılıyor. Bir kere sağlık konusunda herkesin bir bilgisi ve birikimi var a.k yazıcam küfür artık. Geçen sene safra kesesi ameliyatı olmuştum halam telefon açıp
- Ay cemre
- E hala
-O çok basit bir ameliyat biliyormusun 5 delik deliyorlar karnınaaaa oradan keseyi çekiyorlar, sen bir şey anlamıyorsun. bi günde ayaktasııı.
Vay anasına sayın seyirciler.... girdik ameliyata çıktık tamam 5 delik deldiler ama 1 gün bir şey yedirmediler ve ağrılardan 1 gün ayağa kalkamadım. yine 1 hafta pansuman oldum yinede basit ameliyat sayesinde ağrılarım oldu. Aradan 1,5 sene geçti halamın safra kesesi alınacakmış bende telefon ettim aynı şeyleri söyledim. Birde ameliyattan sonra aradım
- Ayyy cemree,
- E hala,
- Hiçte kolay değilmiş!!!!!!!!!!!!!
- Ya hala sen bana öyle dememiştin ama...
- Çok ağrım var kızım... ama sen gençsin ben kaç yaşındayım
Haydaaa hopppaaaa....  Hatırlarsınız belki okumuşsunuzdur bir arkadaşım vardı bana geçmiş olsunu feysbuktan bir borç bilmişti üstelik her gün beraber geçirdiğimiz günlerin ardından.
Neyse benim ufaklık ameliyat oldu ya olmadan önce sanki benim bunu bilmeye ihtiyacım varmış gibi bir takım arkadaşlar telefon edip
-Aaa şekerim merak etme basit bir ameliyat bu bizim gelinin ablasının oğlu da oldu biliyormusun o tüpler yastığına düşmüş 2 ay sonra hem çocuk bu ameliyattan sonra daha çabuk gelişiyormuş. Basit bir ameliyat biliyormusun. Herkes söylüyor çok olan çocuk var.Merak etme hadi kolay  kolay olsun ameliyatı inşallahhh..
İnşallah bacııımmm sağol beee...Sen şimdi söyledin ya gelininizin kardeşinin çocuğu kolay olmuş bizimkide olur inşallah..
Beni bir tek canım arkadaşım Bilge aradı bir tek duyarlı arkadaşım oydu her gün aradı sordu..Gelemedi tek başına çalıştığı için. Akam kesmedi basitmiş öyleymiş böyleymiş demedi olayı basite indirgemedi.Herkesin algısı farklı tamam katılıyorum herkesin ağrı eşiği farklı tamam ona da kabul. Daha kötü hastalıklarda var onada kabul allah korusun ve böyle hastalıklarla mücadele edenlere sabır ve sağlık versin.
Ama Hayat çok hızlı akıyor ve her şey basit yaşanıyor diye basite indirgeyip aman sendecilik ne mantıksız bir şey!!!!!!
 Bazen bir takıntılı ergen gibi şiddetli bir şekilde çok değil bir on beş yıl öncesine dönmek istiyorum. İnsanlar daha duyarlı, daha sevecen, birbirine karşı ilgili değilmiydi??
Bir arkadaşım var yurt dışında yaşıyordu bir senedir. Ani bir kararla taşındılar ailecek iki ay önce karşılaştım feysbukta bana dert yandı
-ben çok mutsuzum burada dil bilmiyorum. Alışveriş merkezinde bile kimseyle  iletişim kuramıyorum annemi, kardeşlerimi, arkadaşlarımı çok özledim.Yapayalnızım bir kahve içecek arkadaşım yok. İşte ben sizleri çok özledim ne ahmaklık yapmışım buraya gelmekle
Ayy ben bir üzüldüm kızın durumuna, neredeyse ağlayacağım. teselli etmek için bir saatten fazla konuştuk sonra bu bana dediki
-Dönsem mi acaba?
Bununla ilgilide bir saat filan konuştuk.Neyse bu ani bir kararla pılısını pırtısını toplayıp dönmüş. yolda karşılaştık.
-senin sayende döndüm biliyormusun bana cesaret verdin. hemen döndüm.
Ehhhhh be kadın madem ben sana cesaret verdim senin derdine ortak oldum sen neden benim çocuğum ameliyat olunca beni bir zahmet aramadın!! eğer kontörün yoksa ben seni arardım sen bir çaldırsaydın.
Ehhhh be kadın madem ben seninle ilgilendim sen mutlu oldun sayemde neden bana feysbuktan geçmiş olsun dedin, kaldırıp kıçını evlerimizin arası on beş dakika olan mesefaden çıkıp gelmedin !!!!!!!Vay be anasını seyirciler ne diyeyim ben bunlara YALAN DÜNYA!!!!!Kırılıyorum üzülüyorum ama nafile...

6 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

ahh ahh. işte böyle durumlarda iyi ki açmışım burayı da bari buraya içimi döküyorum hem blog arkadaşlarım da var diyorum.

sen de öyle yap çünkü biz hep yanındayız ve geçmiiiş olsun canım!

Elidaa dedi ki...

Öncelikle ufaklık için çok geçmiş olsun.. ameliyatın büyüğü , küçüğü olmaz .. sonuçta sağlık bu ..ki bu durumu yaşayan çocuksa istediğin evhamı yapmakta özgürsün ...
Diğer yaşadıklarına izin verirsen nankörlük demek istiyorum...
İstanbulda şehir merkezi sayılabilicek bir yerde oturuyordum iş vs. durumlardan dolayı ailecek taşınmak zorunda kaldık açık trafıkte yarım saatlik bir mesafeye inan en yakın arkadaşımı boşver dostum dediğim adam bir kere evime gelmedi patır patır döküldü herkes o zmn tanıdım dostu düşmanı..senin durumunda bana bu olayımı hatırlattı :( insanlar hem nankör hem bilmiş diyelim :)

sevgiler ..

Unknown dedi ki...

mia bak doğru diyorsun biliyormusun bazen düşünüyorum burada ki dostlarımız arkadaşlarımız daha çok bağlı böyle günlerde..tanımadıkları bir insana dokunmak hislerine tercüman olmak o kişiye az da olsa yardımcı olabilmek için vakitlerini bu bilgisayar başında geçirebiliyorlar..

Unknown dedi ki...

elidaa ...ne acı ne vahim bir durum değilmi insan böyle durumda düşünüyor o seni yarı yolda bırakan dostunla geçirdiğin günleri..inanmak istemiyorsun .. bende yaşlandım galiba herkesin bana gelmesini istiyorum dedim kendi kendime belki konduramadığım için.

TuTsİ dedi ki...

genç yaşlı fark etmiyor
Vefasızlığın yaşı cinsiyeti yok..
Kendim den biliyorum afedersin elbette merak ettim o gün yazdığın da ufaklığı hastane de olduğunu ve iyi olduğunu ki o sıra ben yazamadım soramadım da af edersin özür dilerim de utanarak inan.
Zalim vicdansız merhametsiz değiliz hani belki biraz aklı evvel veya vurdumduymazlık öfff bananecilik kaytarmacılık gibi ne dersen de ruhumuza işlendi gibi farkındamısınız bilmem şu son 20 sene içerisin de.
Ne bayramlar ne hasta ziyaretleri ne kapı komşumuzun çığlığı bize bir etki tepki hissiyat vermiyor artık gariptir neden böyle demişliğim çoktur da çözümümüz yoktur toplum adına,bireysel anca çözümler.
Vel hasıl kelam Allah sağlık sıhhat versin ve kötü örneklerle sınamasın bizleri tez uyanalım bu haller den inşl.

Üzülme kırılma insanlara, senin sebebinle bir yanlış düzelir sen sebep olursun bin yanlışa.

deeptone dedi ki...

mimin var bende.
:)