28 Kasım 2011 Pazartesi

HAYATIMIZ, İÇİMİZ, DIŞIMIZ FLÜT OLDU!!!!

Melisacığımın 22 kasımda doğum günü vardı ama  hafta içi okul olduğu için cuma günü yapmaya karar verdik, ondan önce esas bombayı söyleyeyim okuldan çağırıldım. Öğretmenlerden çok iyi şeyler duymadım. Melisa gerek hareketli olmasıyla, gerekse güzel olmasıyla bu kadar göz önünde olup daha önce bu kadar eleştirilmemişti sanırım. Anladığım kadarıyla herkesin gözü onda, ve sınıfta lokomotif olmuş . Ders kaynatılacak melisa sınav iptal edilecek Melisa e biraz saflıkta var. Öyle zor ki dersleri öyle acayip kurallar var mesela piyano dersine girdin saat kaçta girdiğini ve hangi sınıfta olduğunu bir kağıda yazıp kutuya atmazsan bir gün gelmemiş sayılıyorsun. Birde konservatuvarın Lise bölümü daha önceki zamanlarda daha kolaymış öğretmenler çocukların durumuna göre iyileştirme puanı yapabiliyorlarmış. Tabi bu okulda yeni gelen çocuklar için iyi olmadı bu bir şehir efsanesi olarak
okulda dolaşıyor ve gerçekse bunun artık tam tersi okulda kalma var bir, not iyileştirmesi yok iki, e-devlet sistemine bağlanmış üç.. Daha önce söylemiştim ama yine söyleyeyim. edebiyat, matematik geometri, ingilizce, kimya,resim,dil anlatım,coğrafya, tarih, piyano, orkestra, şan nota, dikte, dans, flüt el insaf ya bütün hocalar dersleri için şöyle olsunlar, böyle olsunlar diyorlar sabah 8,30 da başlıyor dersleri, akşam 18 de ders bitiyor 1,5 saat te yol robot mu?  bu çocuklar.. Bilmiyorum yani bir düzene sokacağız herhalde....
Neyse böyle şikayetli bir durum olsa da yaş gününe karışmadım çocuğun, kızlar gece kalacak pijama partisine dönüşecek dedi ona da bir şey demedim.
Pasta nasıl olacak diye düşünürken,  Flüt olsun üzerinde dedi. İçimiz dışımız Flüt oldu, okuldan gider gelirken flüdünü koru, yanımızdaysa arabada alalade bırakmıyoruz çalınması diye flüdünü sakladınmı, yanına aldınmı? bak anne ne öğrendim. Bak bunu çalabiliyorum, bla bla bla...Hoş ama çok seviyorum evimizde böyle bir ortamı babamdan da alışıkım tabi..
Blogları gezerken keşfettiğim İzmire yakın evde her maddesini organik olarak kullanan (pastacımız) pastacımız diyorum çünkü kardeşimin düğün pastasını da oradan sipariş etmiştik, Zeynep hanımı aradım flütlü bir pasta lazım bize dedim, nasıl yapalım derken ben nota yazabilirmisiniz dedim olay büyüdü ve  Melisanın bütün bir yaz uğraşıp bazı tekniklerini bilmediği için tam olarak çalamadığı yine Bach (Tıkla)ın bir eserini tabiii şimdi tekniklerini öğrendiği için çalabiliyor, notasını pastanın üzerine istedi . Zor bir şey diye düşündüm ama pasta geldi Melisa havalara uçtu böyle tutamadık desem yeridir..
Bu araa yukarıda tıladığınız flütü çalanda Bülent Evcil dir Melisa Bülent hocadan zaman zaman oryantasyon dersi alıyor. Geçen sene "dünya en yi genç flütcüler" yarışmasında birinciliği ülkemize getirdi.
E pastanın fotoğrafınıda koyalım bu post bitsin.....

5 yorum:

zeynep -ipek butik pasta dedi ki...

Benim için çok zevkli bir çalışma oldu,yan flüt ile ilgili çok şey öğrendim,sesinin bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum,Melissa sayesinde flüt ile çalınan bir çok parça dinledim.
sevgiler..

arya in neverland dedi ki...

pastaya bayıldım da sabah 8den akşam 6ya dermi olur yaaaa bizde lisedeyken sabah sekiz akşam 4 okurduk okadar yorucu ki sonra bide yol var üzüldüm valla yaa hayır bide konservatuarda bu diğer derslen neden anlamadım. napsın geometriyi matematiği kimyayı? bu cocuk kimyager olmak için mi o okula gidiyor yoksa tarihçi mi olacak?yatkınlığı olan sey müzik değil mi? zaten müzik eğitimi için o okula gitmiyormu? çocuğun yeteneğide var e ne gerek var okadar angarya derse?

Unknown dedi ki...

zeynepçim ellerine sağlık...şubatta delfine bir pasta inşallah...

Unknown dedi ki...

sorma aryacım ..bu çocuklar sanatçı olacak tabiki alt yapısı olması lazım kültürsüz bir sanatçıyı düşünemiyorum ama bu kadar yüklenilmesinide anlamıyorum...

Kıreyzi Görl dedi ki...

Senin annelik çaban da, pasta da, Melisa'nın onca derse rağmen hala hayata bağlı oluşu da ayrı ayrı takdir konusu.