10 Kasım 2011 Perşembe

DÜNYA ATATÜRK 'ÜMÜ YAZDI!!!!



NUR İÇİNDE YAT DENİZ GÖZLÜ BÜYÜK İNSAN!!!!







Mustafa Kemal, Birinci Dünya Savasi'nin gidisatini sezen muazzam yetenegi sayesinde, savasin basarili tek Türk Generali oldu. Savas sonrasinda da yetenegini sürdürdü ve hayatinin en büyük girisimini baslatti. Yeni Türkiye'yi kurdu. DIE ZEIT (Alman Gazetesi)

     Bu gibi dehalar ancak görünüste ölürler. Çünkü gerçekte uluslarin anlayislarinda derin ve silinmez izler birakan eserleriyle daima yasarlar. Böyle insanlar, bir kusak için dogmadiklari gibi belirli bir devre için de dogmazlar. Bu gibi insanlar, uluslarinin bu nimetler kaynagindan durmaksizin yararlanmalarina imkan vermek suretiyle yüzyillarca uluslarinin tarihlerine egemen olacak insanlardir.
; Tahran Gazetesi (Tahran, 21 Kasim 1938)


    Arkadaslar, yüzyillar nadir olarak dahi yetistirir. Su talihsizligimize bakin ki, O büyük dahi çagimizda Türk Ulusuna nasiboldu. Mustafa Kemal'in dehasina karsi elden ne gelirdi.
; Lloyd GEORGE (Ingiltere, 1922)


   Atatürk'ün hayati ve eseri sadece Türkiye için degil, fakat dünyanin bütün özgür uluslari için bir ilham kaynagi olmakta devam edecektir.
Çang Kay SEK (Çin Cumhurbaskani,10 Kasim1923)


       Atatürk'ün Türkiy'de yaptigini hiçbir tarafta hiçbir kimse yapmadi: Ne Cavour, ne Cromwel, ne de Washington... Atatürk'ün buldugunu hiç kimse bulmadi ve Atatürk'ün yaptigini da hiç kimse yapmadi. Ilham ettigi kimselere ve kendi prensiplerine göre yarattigi yeni kusak, O'nun eserine devam edecektir.
; Tipos Gazetesi (Atina, 12 Kasim 1938)


      O, kisisel kazanç ve ün pesinde kosan basit bir diktatör degil, gelecek kusaklar için saglam temeller atmaya ugrasan bir kahramandi.
Prof.Walter L.WRIHT Jr.


     Hiçbir ülke, yeni Türkiye'nin Ata'si tarafindan basarilan yenilesme kadar hizli ve o kadar kökten degisme görmemistir. Böylesine insanlar yüzyillar içinde yalniz bir defa görülür. Simdi Türkiye'nin tarihi bu essiz devlet adaminin tarihidir.
; Dness Gazetesi


     Hiçbir ülke, yeni Türkiye'nin Ata'si tarafindan basarilan yenilesme kadar hizli ve o kadar kökten degisme görmemistir. Böylesine insanlar yüzyillar içinde yalniz bir defa görülür. Simdi Türkiye'nin tarihi bu essiz devlet adaminin tarihidir.
; Dness Gazetesi (Bulgaristan


    Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgürlük ve bagimsizligini serefli bir ilan ve o zamandan berikorunmasi, Atatürk'ün ve Türk halkinin isidir. Süphesiz ki, Türkiye Cumhuriyetinin dogusu ve o zamandan beri Atatürk'ün, Türkiye'de giristigi derin ve genis inkilaplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha basari ile gösteren bir örnek yoktur.
John F.Kennedy (ABD Baskani, 10 Kasim 1963)


     O'nun ölümü Türkiye'nin sarsilmasi olmayacaktir; çünki bütün genç kusak, Sefi tarafindan çizilen yolu inançla ve coskunlukla izlemektedir.
Uj. Magyar Gazetesi (Macaristan, 1938)


    Atatürk'ün dünyanin gidisi hakkindaki görüsleri insani ürkütecek kadar dogru çikmistir.
; Times Gazetesi (Ingiltere, 1964)


"Bu yazıma sevgili PROFÖSÖR  yorum bırakmış bu anlattığının yorum olarak değilde, yazılması gereken bir anı/gerçek olduğunu düşündüm ve onu bu sayfada yayınlamaya karar verdim.
 PROFÖSÖR
"Yıl bindoküzyüzaltmışsekiz.. İstiklal Caddesi'deyim.. Cadde boydan boya boşaltılmış. Yabancı bir devlet adamı geçiş töreni yapılıyor. Genaral Dedol açık bir otomobil üzerinde Türk milletine, İstanbul'lulara el sallıyarak geliyor. Biz de ortaokula giden bir çocuğuz. Heyecanlıyız. Yanımdaki fötür şapkalı adam gelen misafirin büyüklüğünü anlatabilmek için, bana dönerek "Bak evlat bu gelen Fransa'nın Atatürk'ü" demişti bana.. Ben de nedense bir cevap verme gereği hissettim. "O Fransa'nın Atatürk'ü olamaz. Ancak o Fransa'nın Degol'ü olur" Fötür şapkalı adam yüzüme dikkatlice baktıktan sonra gülümseyerek bana "evet Degol Fransa'nındır" demişti. Her ülkenin tarihe geçen devlet adamları vardır. Onlar dünya tarihine malolmuştur."

2 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

sonsuza dek kalbimizde ve gönlümüzdesin Atam! yolunda ve izindeyiz..

Profösör dedi ki...

Yıl bindoküzyüzaltmışsekiz.. İstiklal Caddesi'deyim.. Cadde boydan boya boşaltılmış. Yabancı bir devlet adamı geçiş töreni yapılıyor. Genaral Dedol açık bir otomobil üzerinde Türk milletine, İstanbul'lulara el sallıyarak geliyor. Biz de ortaokula giden bir çocuğuz. Heyecanlıyız. Yanımdaki fötür şapkalı adam gelen misafirin büyüklüğünü anlatabilmek için, bana dönerek "Bak evlat bu gelen Fransa'nın Atatürk'ü" demişti bana.. Ben de nedense bir cevap verme gereği hissettim. "O Fransa'nın Atatürk'ü olamaz. Ancak o Fransa'nın Degol'ü olur" Fötür şapkalı adam yüzüme dikkatlice baktıktan sonra gülümseyerek bana "evet Degol Fransa'nındır" demişti. Her ülkenin tarihe geçen devlet adamları vardır. Onlar dünya tarihine malolmuştur.