23 Ekim 2011 Pazar

ŞEHİT

Şehitler için ne diyeceğimi bilmiyorum.Cuma günü Karşıyakanın çarşısından geçiyorduk küçük çeçimle çok uzun bir kuyruğun yanından geçiyordum kuyruk bitince fark ettim Çarşı esnafı birlik olup şehitler için lokma döktürüyorlardı küçük çeçim istedi bizde girdik lokmayı aldık. Eve geldik sonra dua ettirdim ona....
Çok gördük televizyonda şehit fotoğraflarını, mahvolan aileleri, anaları, babaları, bacıları, eşleri, kardeşleri, çocukları vahhh dedik üzüldük. Şehit çocuklarının çaktığı selamı görüp ağladık. Ama hiç birimiz onların hissettiği gibi hissetmedik.
Aslında yaşadım da bu acıyı ben bundan tam 20 sene evet tam 20 sene önce askere gidip dönmeyen arkadaşımızın şehit olduğu haberini duyduğumuzda yaşadığım acıyı..Sorun şimdi düşünüyorum düşünüyorum ismini bir türlü hatırlayamıyorum ve bu durumdan kendimden utanıyorum .. O kadar çok uzun sene olmuş yani... Ama haberi duyduğumuzda arkadaşlarımızla ne kadar çok ağladığımızı hatırlıyorum.
Öyle bir hal almış ki bu tatsız nefret verici olay hemen hemen her ocakta tanıdığının yada  bir şehidi var. Eşimin yeğeni var mesala annesi o günden beri psikiyatr a gidip ilaç içiyor oda şehit olalı 15 sene olmuş, artık kadın ilaçlara teslim etmiş kendini bazen iyi oluyor bazen kötü... Çok şeyler duyduk bu şerefsizler hakkında...Daha önce söylemiş miydim bilmiyorum ama ben çocukken alt komşularımız doğudan taşındıklarında nereden duyduysam eve gidip anneanneme "aşağıya taşınananlar kürtlermiş" dedim anneannem beni fena benzetti o kırmızı terliğinle. Çok ayıptı Kürt onlar demek komşumuzdu onlar, nereden geldikleri önemli değildi ve senelerce komşularımız olarak ta kaldılar çok tatlı insanlardı. İlk pkk olayları çıktığında gözlerimizin içine bakamadılar.  Oradaki kürdüm diyen kardeşlerimin hepsinin aynı düşüncede, kinde olmadığını, içlerinde çok saf iyi insanların olduğuna tanık olmuş biri olarak, biri bana çıkıp  "öldürmek niye bu savaş dursun " dediği zaman hooooop arkadaş dur bakalım orada derim. Neden derim? askerleri, bebekleri öldürürken kendi bölgesinde yaşayan kürt olduğunu bildiğimiz hiç sucu olmayan insanları yakarken "öldürmek savaş" olmuyorda!! ülkemin sınırları içerisinde, yaşayan kim olursa olsun, vatandaşının, topraklarını  korumaya çalışan TSK mi yapınca savaş oluyor!! Kusura bakmasın kimse beni kandırmaya çalışmasın "Elmayla Armudu ayıracaksın arkadaş" Vatanımın sınırları içerisinde kim bu vatanın suyunu içer, ekmeğini yer vatanımın toprakları ve yaşayanları hakkında kötü niyetli, çıkarcı olursa O katildir!!! en az "katillik" eylemini yapanla eş değerde KATİL dir.
En son olarak sizinle bir video paylaşacağım. Bu Video da konuşan kişinin partisinin, kişiliğinin, sempatizanı olduğum için değil sadece ve sadece hislerime, düşüncelerime tercüman olduğu için yayılıyorum..

2 yorum:

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Bu konuda yorum dahi yapmıyorum,sen bilirsin beni.

Unknown dedi ki...

bilirim canım bilirim... ne düşündüğünü bilirim...