8 Eylül 2011 Perşembe

BİZİM EVE BACH GELDİ!!!

Bizim eve bach tekrar geldi. Melisa konservatuvarı kazanınca daha doğrusu iki sene önce kursiyer olarak konservatuvara kabul edildiğinde,  hafta sonları onu kursa götürürken klasik müzik CD si koyardım çıkartırdı. Dinleyemezdi hemen çıstak çıstak bir şeyler açardı.
- off anneee nasıl dinliyorsun bunları,derdi. Bu iki sene içerisinde aldığı eğitim tabi onu klasik müziğe daha yaklaştırdı doğal olarak.
 Şimdi Bach, çok değerli oldu onun için pazar günü karışık bir kaç cd aldık içeriklerine bakarken daha bilgili, bilinçli.
-ah işte adamım ya bach .. bachım benim ehehe ehehe
Eğitim şart arkadaşlar :)).. Eğitim olmayınca olmuyormuş demek ki... Şimdi profesyonel olarak ilk adımı attı dersler başladı. Enstrüman nına karşı daha fazla sorumluluğu var doğal olarak...
Çok ağır dersleri var ilk sene daha önceleri olmayan dersler koyulmuş okula üstüne üstlük birde forma geldi serbest kıyafetlerle gidemiyecekler isyanlardalar bütün hepsi.
Müzisyen olarak okuyacak çocukların enstrüman derslerinin azaltılması, matematik, kimya tarih gibi derslerin çoğaltılmasındaki mantığı anlamıyorum. Sanatçı yetişmesini istemiyorlar mı? ne??? Dikte, Şan, Kendi Enstrümanının dersi, piano dersleri 2 şer saate indirilmiş ama bunun üzerine birde koymuşlar Tarih, Matematik, Kimya, Din, İngilizce, Sosyal, Corafya, Türkçe!!!! e ne anlamı kaldı müzik okumanın. Yanlış anlamayın bu derslere karşı değilim ama haftada 5 saat olmasının mantığı nedir. Daha önce senelerde yapılan ders programlarında 2 şer saat olan dersler 5 er saate çıkartılmış bazı dersler eklenmiş!!!! Artık sanatçı olmasını istemiyorlarmı ne??? soru işareti??? soru işareti??? Mantıksız, mantıksız!!!!!....

5 yorum:

Profösör dedi ki...

Olabilir sanırım.

Mia Wallace dedi ki...

bach demek bak bak sen :)

çok sevindim ya melissa için. ne güzel sanatçı olucak kızımız :)

ayrıca bu ülkede eğitimle ilgili her şey mantıksız maalesef..

Unknown dedi ki...

inşallah öyle değildir diyorum profösör...
teşekkür ederim mia flüt bölümünde ama üniversitede soprano olmak istiyor..evet bu sanatla ilgili bir mantıksızlık var değilmi?

Nil dedi ki...

Dün kızımı almaya giderken radyoda aynı konu vardı. ülkemizde toplu bir eğitim sitemi var. yani çocuğun ilgi alanı neyse bu neden sbs lerde geçerli değil diyordu?yani müziği seven ya da matematiği seven çocuk neden sadece bunlardan sorumlu olmuyor ki?

Unknown dedi ki...

daha önceleri bu kadar sorumlu değillermiş işin enteresanı bu mucizem.. bu sene değişti bu durumlar okula yoğun bir baskı var .. prosedüre uyun .. uyarıları anlıyormusun?