5 Nisan 2011 Salı

SPOR SALONU SEÇERKEN!!!















 http://www.body-graphy.com/index.html


Bir şey yapmak istediğin zaman en iyisini seçeceksin diyorum ben. Bu düşüncemde ne kadar doğru olduğumu gördüm inanırmısınız? Spor yapmak ciddi bir iş, okullarda hep sporla haşır neşirdim derecelerim var demiştim. Senelerce hayatımdan sporu çıkarmadım özel hocalarla atletizmde ve yüzmede, okul basket takımında çalıştım.  Az çok bazı şeyleri biliyorum. Spor yapmadan verilen kiloların mesela daha çabuk geri döndüğünü hepimiz biliyoruz. Daha fazla enerjik olunduğunu, yada kondisyonumuz arttıkça zor hareketleri daha kolay yapıldığını da. Ama bir şey var ki o çok zor bir durum içerisine sokabilir insan vücudunu. Oda bilinçsiz yapılan spor gibi..
Bir arkadaşım ve kardeşimde benim gibi spora gidiyor soruyorum ne yapıyorsunuz yada nasıl diye.  Değişik cevaplar alıyorum mesela kardeşim ciddi kilo aldı ki! kendisi bir erkeğe göre gayet fit bir insandı. Kız arkadaşıyla aynı evde yaşamak onu kilolandırdı. Evde yemek pişmesi gibi, demek ki aç yaşıyormuş çocuk ondan fitmiş. Neyse sordum "ne yapıyorsun" diye "sadece yürüyorum" dedi "alet çalışmıyormusun?" dedim "aletli çalışmıyorum" dedi. Obaa dedim "neden?" "canım öyle istiyor zorlanmak istemiyorum" dedi. "E sizin hocanız yokmu  başınızda" dedim " var karışmıyor dedi" bu bahsettiği yer İzmir Alsancak ta hatırı sayılır bir otelin spor salonu!! Oysaki sadece yürüyüşle yağ yakılmıyor..
Spor salonunsa giden arkadaşıma sordum "nasıl bir program yaptırıyorlar" diye" bir kartım var oradan okuyorum kaç tane yapmam gerekiyorsa yapıyorum " dedi "e nasıl tutacağını biliyormusun?" dedim" "neyi?" dedi "yani ağırlıkları" dedim "nasıl tutuluyorsa tutuyorum" dedi.. "Yağ, kas, ölçümü yapıldı mı? dedim" "Yoo sadece kilom tartıldı" dedi. Arkadaşımın bu bahsettiği de İzmir de balçova tarafında hatırı sayılır bir otelin spor salonu..
Hele bir arkadaşım var, senede 4000 dolarcık ödediği spor salonunda sadece g-string li kızları seyretmeye gidiyormuş iyimi!!!  G- stringli kızlarda benim arkadaşım gibi salakları bulmak için 4000 dolar odüyorlarmış. Bu fikri sevenlerde vardır tabii muhtemel..
İşte bu cevaplardan sonra Spor salonu seçiminde ne kadar doğru karar verdiğimi anladım. Ve içinizde spor salonuna yazılacaklar var ise bu yazdıklarımı dikkate alsın derim. Malum bahar geliyor herkes forma girmek istiyor.
1) İlk geldiğim gün Kilo, yağ oranı, kas kütlesi ölçümü yapıldı. Çıkan verilere göre bir program çıkarıldı..
2) 3 hafta boyunca sadece cardio, bisiklet ve cross-trainer yaptım.
3) 4. hafta karın egzersizlerine başlandı.
4) 5. haftada ağırlıklarıma başlandı ve her ağırlık aletinin başında nasıl tutmam gerektiği ve yanlış tutarsam nasıl bir sorun olabileceği ihtimali söylendi, her tutuşumda da bileğini o şekilde yapma, omuzundan itme gibi uyarılar oldu. Isınma cardiosundan sonra, ağırlık daha sonra cardio yapmanın esas yağ yakma nedeni olduğu öğrendim mesela...
5) Her hareketimde başımda ya Mert hoca ya, Murat hoca, yada Ebru hoca var. Yalnız tek başına hiç bir ağırlık  yada hareket yapılmıyor..

Önemli şeyler bunlar. Bu anlattıklarımı dikkate alın derim belki size yol gösterebilir.
Bu çalışmanın karşılığında 4 kilo gitti ve de sıkılaşmış bir vücut sahibi olmaya başladım.  yehooo.....Ciddi bi sıkılaşma var, farkettim beğenmediğim yerleri takip ettim ve gelişmelere şaşırdım. Yanlız birbuçuk aydır eşofmanlar, spor ayakkabılar çıkmadı üzerimden. Ne alışkanlıkmış rahat kıyafet giymek. Cumartesi kızımı konservatuara götürürken bu zaman içerisinde giymediğim tişörtümü giydim şok oldum, bir boşluk karın bölgemde tişörtün içinde yüzüyorum sankim öhö öhö...
Demiştim size kendimi onlara emanet ettim diye, iyikide etmişim!!!!....                                                                                                                                    

9 yorum:

İlşad Özkan dedi ki...

Geçen İzmir'deydim bir ay kadar. Önünden bir iki defa geçtim. Merak etmiştim ama içeri girmedim.

Gitmediğim için yorum yapamıyorum ama belli ki sendne geçer not almış :)

Unknown dedi ki...

İzmirde olsaydın sporla ilgilenen biri olarak gerçekten beğenirdin. Çünkü vücut geliştirme yapan bir arkadaş var onunda başındalar...

Nil dedi ki...

helal olsun arkadaşım. ben hala hamalım. ve kilolarımdan kurtulmak adına zerre girişimde bulunmuyorum. off niye bu kadar tembelim ki anlamadım

İlşad Özkan dedi ki...

Tek başına hiçbir ağırlık ya da hareket yapılmıyor kısmı beni etkiledi fakat güzel ülkemdeki pahalı ya da ucuz pek çok salonda hoca diye geçinen sorumsuz hayvanlar çirkin kadınları veya sıradan erkekleri yalnız bırakıp başka işlerle uğraşırlar. Ne örnekler var. Hepsi yüz karası.

Aslında bir ara şehirlerdeki salonları değerlendirdiğim bir yazı dizisi gibi projem vardı, sonra yapamadım. Bir sürü yazı eksiği varken o konulara giremedim. Ama insanların iyi salonları bilmesini ve kötülerini de ismen bilmese de ayırt edebilmesini çok istiyorum.

Unknown dedi ki...

ilşad öyle ama hatta dedimki mert hocaya bu karın hareketlerini evde yapmak lazım .. Hayır hayır evde hareket yok dedi yanlış hareket yapıp sakatlanabilirsiniz.

yaz o yazıyı benim yazıyı ekleyelim. Şu an ama herkez spora başladı bilmeleri lazım tek eksiğimiz blogların kapalı olması ve daha fazla kitleye ulaşamamamız...

Unknown dedi ki...

mucizem sen neden kendini yerden yere vuruyorsun? anlamadım!!
Çalışıyorsun herşeyden önce bunu unutma bende çalışsam şu an spora gidemezdim. hangi erkek akşam evde yemek beklerken karısının eve gelmeden spora gitmesine ses çıkarırki? Anca evde hizmetçisi olan evdeki erkek sesini çıkarmaz..

Nil dedi ki...

kendimi yerden yere vurmak değil de değişim istiyorum sanırım. yani kendimden bezdim. ben de zayıflamak istiyorum. ama hiçbir girişimde bulunmuyorum.

Unknown dedi ki...

ev çocuk ve iş yaşamını dengeye oturtabilrsen neden olmasın? ama yürüyüş yapmak her gün kesintisiz oda çok faydalı mucizem en az 1 saat yürü salona gidemiyorsan. eğer salona gideceksen çok iyi bir yer seç, yemeğini bir gün önceden yap işten çıkınca evde sofrayı hazırla ufaklık babasıyla yemek yiyinceye kadar sen 1 saat sporuna git gel eve yakın olsun böylece kimseyi üzmemiş olursun.. her gün 1 saat yapıyorum bende spor..1,5 ayda bu hale geldim.

İlşad Özkan dedi ki...

Süfer ince,
Valla öyle bir yazı yazsam bunu da yayınlarım ama iş ki öyle bir yazı yazmak. Yazı demişken, o hocaya söylesen de boş vakitlerinde BodyTR'ye yazsa. Hem ona reklam olur hem de benim işime yarar :)))