12 Mart 2011 Cumartesi

Deprem her zaman korkutmuştur beni kelimesi bile, rüyası bile. Japonyadaki  deprem 2012 filminin senaryosuna eşlik eder gibiydi. Görüntüleri seyrettiğimde çok şaşırdım. Esas şaşırdığımsa bir kafede yemek yiyen bayanların o sarsıntıda kalkayım mı kalkmayayım mı? görüntüsüydü. Hatta Japonya başbakanının da  aynı görüntüyü vermesi enteresan değilmi? Neden? Kafama takılan bir soru var, bize çocukluğumuzdan beri, İstanbul Gölcük depreminden sonra televizyona çıkan daha iyi anlayıp kavramamız için gösterimli anlatımlar yapıldığında hep bir masa altına yada kapı aralığına kolonların altında durmamız gerektiği değilmiydi?
Peki depremin beşiği olan Japonyadaki o görüntülerde neden insanlar oturup neler olacağını hep beraber görelim şeklinde tavır sergilediler?? Trend değişti de benim haberim mi olmadı?
Japonlar çok soğuk kanlı olduklarını mı göstermek istediler aslında off bilmiyorum. Çok korkunç görüntülerdi bu şiddette bir depremin aynısı olması ihtimali yok çünkü pasifikte olan deprem sarsıntı şiddetiyle burada ki aynı değilmiş. Ama bizim yaşadığımız sarsıntı şiddedinin bir kaç katını düşünemiyorum bile .... Buralarda bu gibi depremi düşünemiyorum.. Allah korusun...

9 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

ya aslında onların o tereddütü ne kadar güveniyorlar yaptıkları binalara onu gösteriyor bence.

Biz olsa koşa koş çıkardık kapalı mekandan ama onlar hiç çıkmadan sadece depremin geçmesini bekliyorlar çünkü biliyorlar ki o tavan çökmicek..

ah ahh

MERY DAIMON dedi ki...

japonlar yapıyor abiii.. :D ahahhaahh

Aslısın dedi ki...

Sanırım daha önce atlattıkları deneyimlerinden kaynaklanıyor bu. İnsanın o anki tepkisi, kimbilir ne düşündüler o anda.

Unknown dedi ki...

gerçekten mia çökmiyecekmiş gibi oturdular hiç istiflerini bozmadılar...vallaha enteresan ama yinede ölenler oldu ve rakam büyüyor....

Unknown dedi ki...

hahhahhah mery koptum ha ...japonlar yapar hep

Unknown dedi ki...

aslısın ne düşündüler bilmiyorum vallaha ölenlerde öyle oturup bekledilermi dersin...?

Profösör dedi ki...

Japonlar bu tusunamiye de bir önlem alırlar.. allah korusun dalgalar önüne geleni yutuyor..

Nil dedi ki...

tek bir kişi pencereden atlamış. o da türkmüş

Unknown dedi ki...

evet o türk diyorki biz sıcak kanlı insanlarız onlar soğuk kanlı ...puhahahhahah