24 Şubat 2011 Perşembe

RUHUNUZU KATTIĞINIZ YAZILARINIZ NEREDE?

Bir çok blog takip ediyorum, okuyorum, bazen yorum yapıyorum, bazende yapamıyorum bundan dolayı gücenen arkadaşlarım varsa, özür diliyorum buradan. Yaratıcı bloglar var, yemek blogları var alışveriş blogları var, şiir yazan güzel arkadaşlar var, güzel bilgileri kişilerin kaleminden yazan ama resimlerini kendi yapan bloglar var birde günlüğe benzer yazılar yazan bloglar var biliyorsunuz, bu blogları okurken kendimi okumak için o kadar çok zorluyorum ki bakıyorum ki beni zorluyor karmaşık konuşmalar, karışık sayfalar, okumadan çıkıyorum gereksiz bilgiye giriyor çünkü "sabah kalktım tost yaptım a... koy...dumun tost makinası bozulmuş" alla allah ee ""bugün okulda bi çocuk vardı ona böcük diyelim"" :p iyi sen de...Yazmak biraz şevkat ister, duyguyu hissettirmek ister, ruhunuzu kattığınız yazılarınız nerede? Ha şu anlaşılmasın ben güzel yazarım, herkesden iyi yazarım, sizden iyiyim anlamına gelmiyor, ama okuyanlara saygımdan dolayı daha iyi, daha da iyi yazmaya çalışıyorum beğenmediğim anlatmak istediğimi anlatamadığım yazıyı aylarca taslakta beklettiğim oluyor ilk zamanlarda yazdığım özensiz bulduğum yazılarım kaldırdım......
Seni izlemeye karar verdiysem sende bana okuyanına saygılı olmalısın..Eee ne zorluyorsun okuma diyebilirsiniz, o blogları kendimi okumaya zorlamamın nedeni yazan arkadaşlarıma saygımdan dolayıdır. Fakat bazen yazdıklarına anlam veremiyorum bu blogların okurken yazdıklarının amaçlarını anlamış değilim ha evet bir amaçları var puccaya benzemek, onun gibi anlatmak, izleyiciye sahip olmak ve kitap çıkartmak, erkek bloglar bile puccadan etkileniyorlar inanılmaz birbirini takip eden resimleri bile aynı olan bloglar var.
Bir küfürdür gidiyor, bir boş vermişlik, özensiz cümleler, kelimeler...Kimsenin yaptıracağı yada yaptırdığı ağdanın en ince ayrıntısını öğrenmek sizce çok gereklimidir?... O zaman böyle bir yazı yazacaksan izleyici gagetini kapalı tutacaksın, yorum yaptırmayacaksın çünkü bu senin ağdacınla yaşadığın bir sorun, orasıda senin internetteki günlük tuttuğun yer..Birde sen s..git, lan, nan, amk, s...kim gibi bir sürü gereksiz küfürlerle dolu anlamız cümleler olan  bu blogların taklitten ileri gidemiyeceklerini hepimiz görüyoruz...Erkeklerde ise enteresan olan küfür eden pek yok tek, tük var buyrun bakalım.
Geçenlerde kızlar, Facebook gruplarda, aralarında konuşuyorlardı ve küfür etmelerinin erkeklerle aralarındaki farkı kaldırdığını düşündüklerini söylediler...
Boşverin kızlar erkeklerle aramızda bir fark kalsın biz ince insanlarız, doğamızda duygusallık, incelik var böyle kalsın olurmu...

24 yorum:

plndrkn dedi ki...

çok güzel yazmışsın.. emin ol bir çok kişinin söylemek istediklerini özetlemişsin.. katılıyorum canım sana..

MERY DAIMON dedi ki...

çok sıkılmış ve duyarlı gördüm seni.. :)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim üzerine söylenebilecekleri sizlerde söyleyin ...:)

Unknown dedi ki...

sıkılmış yanlış duyarlı evet mary ...

LiliMini dedi ki...

Gerçek hayatta sahip olunamayan kimliklerin acısının gizli kimliklerle sanal ortamda çıkarılması durumudur bu. Eğer blogunuzda yetişkin içerik varsa ve bolca küfrediyorsanız, okunma oranınız da artar, gelen yorumlar da, izleyiciler de. Bana göre bu durum bastırılmış cinsel dürtülerin bir sonucudur...

Unknown dedi ki...

madamşeri
lilacsmel
sözünüzün üzerine söz söylemem ayıp olur..teşekkür ederim...

Unknown dedi ki...

Çok haklısınız. Ben de zaman zaman bu duygulara kapılıyorum bazı blogları okurken ama gerçekten çok iyi ustalar da var...

Profösör dedi ki...

Madem ki uyarıyorsunuz, daha da dikkatli oluruz. Madem ki hemşeriyiz o zaman buyrun en son düştüğüm postu okumak için sayfama.. Nacizane duygulandım ve paylaşayım dedim..

TheCosmic dedi ki...

Ruh sorun değil, bir insan içerisine ruhunu katmadan da yüzeysel ve gayet iyi yazılar kaleme alabilir.Bu sebeple sevgili blog yazarlarına illahi ki yazılarınıza ruhunuzu katın demeyeceğim.Fakat gözüme çarpan en büyük sorunlardan biri sizin de belirttiğiniz gibi herkesin aynı tarzda yazılar yazması.

Amaç değişik, yaratıcı ürünler ortaya koymak değil de daha değişik küfürler oluşturmak sanki.Bunun sebebi de böyle bir üslup içerisinde olanların daha fazla okuyucuya sahip olması.

Özenti içeren ve egosantrik haller bulut olmuş blog dünyasının üzerinde kara kara dolaşıyor ne yazık ki.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz...

Sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

the cosmic: aslında ruhunuzu katma mecazi olarak kullanmak istediğim kelime idi birazda dikkat çekmek için söylediklerinizi çok doğru buluyorum üzerine söz söylemek gereksiz ...kolay gelsin sizede.. :)

Unknown dedi ki...

profösör :) üstad size demedim

Ebru dedi ki...

İyi yerinden yakalamışsın. Umarım anlattığın bloglar içerisine girmiyorumdur:))
Aslında hiç argo yoktur bende ama sorayım dedim:)

deeptone dedi ki...

e doğru haklısın.

ama ben karışmam valla herkesin kendi blogu isteyen istediğini yazsın :)

Efendisiz dedi ki...

Evet, harika bir yazı olmuş..
Gün içinde konuşmuştuk sanırım bu konuyu..İlerleyen zamanlarda ciddi bir çalışma içine gireceğim bu konu hakkında..

Yazmak için yazılmaz, yazdığın cümleler insanı düşündürmeli hislendirmeli duygu ve düşünce katmalı..Ama bakıyorum bazıları sadece yazmak adına yazıyor özentilik kimileride..

Ama şu gerçeği göz ardı edemeyiz bazı bloglar bahsettiğin daha çok takip ediliyor işin garip yanı bu olsa gerek...

Unknown dedi ki...

nehircim ben bile zamanı geliyor bir kaç yazıda bir kelime yazıyorum ama bahsettiğim bu değil bunu anlatabildim sanıyordum..

Unknown dedi ki...

deep doğru demişsin bu iyi ama neden karışmam demişsin anlamadım iyi karışma sen..

Unknown dedi ki...

efendisiz hadi bakalım...

Ebru dedi ki...

Yok yok anladım dediğini bloglarla ilgili ben de yazmıştım.

Beni de kendini tırmalayan bloglar arahtsız ediyor hiçbirşeye yetişemediğinden dem vuran ama evde 10-12 saatini internette geçiren. Dünyanın merkezine kendini yerleştirip sayfa sayfa anlatan (bir yazı en az 1 saatte okunuyor) anında çıkıyorum o tür bloglarda.

Unknown dedi ki...

aynen dediğin gibi nehir ayneeen...

deeptone dedi ki...

olur mu tabii ki karışılmaz.
herkesin kendi blogu.
isterse öykü yazar isterse ağdasını.
isteyen okur istemeyen okumaz.
herkesin istediğini yazma hakkı var.
kendimizce düşüncemiz olabilir.
bunun üzerine düşünüp araştırma yapabiliriz. insanlar neden gereksiz şeyler yazıyor diyebiliriz. örneğin, bir dolu liseli kız blog tutuyor. ve bence çok güzel hepsi. o yaşta yazabilmeleri çok iyi. büyük bir fırsat. bir şans bu. ve ne güzel herkes başka şey yazsın. evet kızlar çok küfür ediyor tamam. ve gündelik depresyonlarını yazıyorlar. ama napsınlar. bunun dışında bişey yazmayı bilmiyorlar ki. yaza yaza zamanla öğrenirler. zamanla kurguya, soyuta veya soyut konulara geçerler.

kimseye karışmam valla.

ben ciddi blog tutuyorum. ama küfürlü, ağdalı kız bloglarını okumak da pek eğlenceli.

zaten blogçular kız genelde. erkekler sıkılıyor blog tutmaktan.

Unknown dedi ki...

sende haklısın aslında, doğru söyledğin yerler bak bu değişik bir bakış açısı olmalı...

Nil dedi ki...

Benim kalemim kuvvetli değildir. Ama okudukça okuyasımın geldiği çok blog var gıpta ettiğim.

Unknown dedi ki...

küçük mucizem senin beni takip edipyorum yapman da hoşuma gidiyor:)

semaozturk.blogspot.com dedi ki...

Bastırılmış duygular, sözler, bastırılmış kişilikler saklanmış sahte kimliklerle ortaya çıkıyor.Biraz pucca özentisi. Üzülüyorum açıkcası. Gençlik bu olmamalı.Bu kalemlerden daha usturuplu daha düzgün yazılar çıkabilir oysa. Bir Sait faik gibi olmasa da... eline sağlık sevgili Cemre, selamlarımla...