2 Şubat 2011 Çarşamba

JOY JOY!!




Bu gün sabah benim ufaklık tam 7.45 de kalktı, yatak odasında ona süt verdim, bir çizgi film açtım, yatakta sağa sola dönerek uyanmaya çalıştım, baktım başıma ağrı girecek yataktan kalktım, terliklerimi sürükleye sürükleye wc girdim oradan çıktım salona geldim, tabi benim kuyruğum da arkadaydı, salonda ona yine çizgi film açtım mutfağa gittim ilacımı aldım pc' nin başına geçtim haberlere bakayım dedim, Hürriyetin sayfasını açtım, epey bir karıştırdım, tam sayfadan çıkıyordum ki son dakika yazısı düştü sayfanın soluna baktım Defnenin fotoğrafını gördüm bir duraksadım o,o,ooooo hayırr diye bağırmışım..
Defne yi televizyonda nasıl gördünüz, o yaşına kadar, yaşına kadar diyorum çünkü o ekranlarda büyüdü, olgunlaştı, anne oldu, nasıl canlı neşeli, konuşmalarını nasıl içten gördünüz, çok genç iken de öyleydi.
Belki bileniniz vardır İzmirliydi Defne, Alsancak ta annesinin Gül sokağın çaprazında, yurt dışından gelen orijinal jeanler, tişörtler satan küçük bir mağazası vardı, yanlış söylemiş olmayayım Defne 17-18 yaşındaydı her gün benim müdürlüğünü yaptığım mağazaya gelirdi o kabına sığmayan hareketlerinle her kezi güldürür çeşitli taklitler yapardı acayip neşeli hayatın hep dolu tarafından bakmaya çalışan bir kızdı..
Joy Joy derdim ona oda bana Mödür mödürümm diye dalga geçerdi.Küçüktü ama onun oralarda fazla kalmayacağını biliyorduk. İlk önce babasının yanına Amerika ya ''bakalım neler yapabilirim orada belki kalabilirim diyerek'' gitti... Döndüğünde yok mödürüm tipim Amerikalı ama ruhum Türk yapamam oralarda demişti..İstanbul a gideceğini söyledi, en son o zamanlarda gördüm. İstanbul a yerleşti. Sonrasına bende sizin gibi televizyonlardan tanık oldum.
Kral Tv de küçücük neşeli bir kız olarak başladı ve sunuculuk, oyunculuk merdivenlerini yavaş yavaş tırmandı genç bir kadın, anne oldu..O ünlü olduktan sonra artık ona o küçük Defne gözüyle bakamadım tabi.Ama onun bir gün bir şeyler yapıp bu toplumda farklı bir yerlerde olduğunu ben değil onu o küçücük zamanından tanıyan tüm esnaf bilir ve arasında konuşurdu....Bugün Alsancak taydım o zaman dan tanıyan ve hala orada olan esnaftan bir kaç kişiyi gördüm herkes farklı bir üzüntü yaşıyordu, inanamıyorlardı, buna gözlerimle şahit oldum..
Defneyi azcık ta olsa tanımış biri olarak Son zamanlarda ''yok böyle dans'' yarışmasında onu biraz fazla aceleci, fazla neşeli gibi görünmeye çalıştığını, ve ayrıca ölümü fazla ağzına aldığını düşünüyorum.
Bazı insanlara ölümü yakıştıramazsınız, belki klasik bir cümle, ama Defnede ölümü yakıştıramadığım biri benim için...Çok üzüldüm gerçekten çok üzüldüm.....Ölüm Allahın emri, yapacak bir şey yok..Allah küçük bebeğine uzun ömürler versin. Annesi hatice hanıma eşine, yakınlarına onu seven herkese Allah sabır versin Allah rahmet eylesin.......
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16922063.asp?yazarid=232&gid=61

16 yorum:

timeout dedi ki...

Evet bende üzüldüm.Sizin kadar tanımıyorum ama ekranların neşeli bir yüzüydü.Allah rahmet eylesin..

Unknown dedi ki...

Evet çok neşeliydi inanın bana szide tanısanız aynı ekrandaki gibi bir fark göremezdiniz...

Efendisiz dedi ki...

Sabah şok geçirdim resmen..Hala inanasım yok..Böylesine güzel gülen bir insanın yitip gitmesi ne acı..

İlk senden duymuştum..Gün içinde sık sık takip ettim bütün gelişmeleri belki yanlış bir haberdir diye fakat acı haber gerçekten acı tadında gerçekti...

Allah geride kalanlarına sabır çocuguna güzel bir gelecek yasatsın..

Unknown dedi ki...

:(

Profösör dedi ki...

Hani denir ya; Ben de şoke oldum.. Allah rahmet eylesin. üzüldük hep,,

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Bu konu hakkında yazmıyorum,yazarsam fena olacağım çünkü.Allah rahmet eylesin,fena.Ben hala inanmıyorum desem yeridir.
Allah'ım mekanı Cennet eylesin!

Unknown dedi ki...

evt usturupsuz yazmak çok zor..
profösör:hala inanamıyorum..

deeptone dedi ki...

mödürüm joy joy ne şekermiş.

Unknown dedi ki...

kendi şekerdi onun....

Nil dedi ki...

ben hala konduramıyorum. sanki bir yerlerden çıkıp " cee ee" yapacakmış gibi :(

Unknown dedi ki...

küçük mucizem evet banada öyle geliyor...

Mia Wallace dedi ki...

çok güzel yazmışsın çok çookk.. linkteki yazı da muhteşem.. ağlicam resmen

Unknown dedi ki...

mia teşekkür ederim...

UndefinabLe© dedi ki...

Onu tanıyan şanslı azınlıktansınız; oysa ben... Tanımadan sevdim onu. Ey gidi... Melek oldu; bizi bekliyor...

Sevgiler.
-D-

Unknown dedi ki...

evet melek oldu....

guilty kisses dedi ki...

Allah'ü Teala böyle uygun görmüş demekki.. Üzüldüm canım :\