14 Ocak 2011 Cuma

BABAM!!

Az sıkıntım varmış gibi şimdi de babama alzheimer başlangıcı tanısı kondu. Ben se bu tanı hakkında temkinliyim nedeni ise yakıştıramamış olmam .Ama tabi bu benim yakıştırmamla olmuyor böyle bir durum varsa kabul edip gereğini yerine getirmek ama internetten araştırdığım kadarıyla hızlı ilerleyen ve sorunlu bir hastalık..Belirtileri gelişmeleri okuduğumda çok şaşırmadığım şeyler çıkıyor ortaya çünkü  bazı şeyler ben bildim bileli babamda hep vardı.Babamla genç kızken anlaşmam zordu, daha sonraları da hep zordu şimdi ise daha zor...Neyse bugün doktora gittim şimdilik küçük bir doz ve 14 günlük ilaç verdi.Eczaneden ilacı aldım prospektüsünü görmesin diye çıkardım hormonlarından biri az seviyede salgılanıyormuş unutkanlık yaparmış bunu kullanırsan unutkanlığın geçecekmiş baba dedim ama bin bir soru sorup prospektüsü nerede, neden az bu bir sürü ilacım var içmem bunu diye tutturdu..Zor ikna ettim kafam çok karışık..Son günlerde salmıştı kendini sakal bırakmış kesmiyor bir yere oturdu mu dalgın dalgın bakıyor, bir senedir falan bazı konuşmalarımızı unutuyordu ama bunu yaşlılığına veriyordum.
ne bileyim işte ....dedim ya kafam karışık...canımda sıkkın...Başım ağrıyor...
Babam la hep karmakarışık bir ilişkimiz vardı, çoğunlukla mesafeli sorgulayıcı bir baba oldu.Bazen de anlaşılmaz dercede anlayışlı. Tiyatro okuyamazsın tiyatrocu olmazsın, şehir dışında okuyamazsın, oraya gidemezsin, hele erkek arkadaş, mevzusu bile edilemezdi, sinema gezmek hak getire, şimdi genç jenerasyonun çok şanslı diye düşünüyorum..
Çatışmalarla dolu babamla ilişkimizin hep kötü olmasına rağmen, bugün öğrendiğim hastalığı beni çok üzdü yinede onun hayatımdan gitmemesini, hep yanımda olmasını istiyorum....

26 yorum:

Adsız dedi ki...

zor bir süreç seni bekliyor.
yapacak bir şey yok.
sakın yalnız başına bırakmayın, kaybolur.

plndrkn dedi ki...

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Bu hastalığı çok iyi bilen biri olarak erken teşhisin çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Şanslısınız ki "başlangıç" demişler. Eğer ki ilaçlarını kullanıp, beslenmesine, uykusuna dikkat edilirse hastalığın seyri çok yavaşlıyor. Özellikle televizyon izlemesi, gazete okuması çok önemli. Hayata karşı ne kadar bağı olursa o kadar yavaş yavaş ilerler ve bu sayede sizde Alzheimerla çok daha geç tanışmış olursunuz.
Anladığım kadarıyla baban zaten birazcık huysuz bir tabiata sahipmiş, bu hastalık o durumunu birazcık daha arttıracak olsa da her şeyi çok kolay unutacağı için büyük problemler yaşamayabilirsiniz.
Ben 3 tane alzheimer hastası ile yakından ilgilendim o yüzden hasta yakını olarak sormak istediğin bir şey olursa beklerim.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim crep şu an sadece unutkanlık boyutunda henüz hayat kalitesinde bir sorun yok...

Unknown dedi ki...

plndrnk: ciddimisin bir ara görüşebilirmiyiz msn den sende uygun olursan canm desteğin için çok teşekkür ederim...

deeptone dedi ki...

allah sağlık versin. inşallah ilerlemez.

yeni sayfan daha kolay okunuyor.

Unknown dedi ki...

deep: teşekkür ederim...öylemii iyi olmuş bu sayfa o zaman...

Profösör dedi ki...

Baban için üzüldüm. Ama başlangıç olması bu hastalığı yeneceksiniz demektir. Bende de B12 eksikliğinden ciddi unutkanlıklar başlamıştı. İlaşla iki yıl tedavi gördüm. Şimdi iyiyim. Babanız sizinle mi kalıyor. Yani yanında mı yaşıyor? Eğer yanında ise o zaman için rahattır senin. Ayrıca şu an kaç yaşındadır? biz de takip edelim. geçmiş olsun derim.

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim profösör babam 73 yaşında, bana yakın oturuyor annemle birlikte ..aksine B12 çok yüksek o yüzden bu tanı kondu..

ibrahimji dedi ki...

kötü be! ama hayatı yaşamak zorundayız,
güçlü olmak zamanı şimdi

Unknown dedi ki...

ibrahimj: evet güçlü olma zamanı...

Jove dedi ki...

çok zor bı durum gerçekten.umarım ustesınden gelebılır-sınız-

Unknown dedi ki...

inşallah gelebilriz jove...:( tek sorun o ilacı sürekli içirebilme...

Efendisiz dedi ki...

Çok geçmiş olsun..!Bu gibi sağlık durumlarında pek konusmasını sevmem acıkcası..Baslangıc seviyesinde olması cok cok iyi sizin adınıza..ilgisini cekebilecek dergiler özellikle mizah dergileri tavsiye ediyroum..Herseyde oldugu gibi moral cok önemli bu konuda da..Diger arkadasların dedikleri gibi tv gazete sosyallik..

Nediyebilirim ki, ates dustugu yeri yakıyor..Çok çok gecmiş olsun..!

tosbagalar dedi ki...

çok çok geçmiş olsun, sizlere de Allah kolaylık versin.

Unknown dedi ki...

efendisiz: teşekkür ederim ona uğraşıcak bişey bulmaya çalışıyorum mizah dergilerinden oldum olası hoşlanmaz..

Unknown dedi ki...

tospağalar: teşekkür ederim cnm

Profösör dedi ki...

Kan değerleri için ilaç kullanması gerek. O dengeleniyor. Üç ayda bir kontrol edilmesi gerekir. Bence yerine oturacaktır bu değerler.

Unknown dedi ki...

evet biliyorum..14 gün sonrada kontrolumüz var

Nil dedi ki...

İnsanın babası ne kadar katı olursa olsun BABAsı işte, var mı ötesi? Çok geçmiş olsun. Umarım ilaçlar hastalığın seyrinin yavaş ilerlemesinde etkili olur.

Unknown dedi ki...

evet aynen öyle küçük mucizem...inşallah yavaş ilerler...teşekkür ederim..

Ebru dedi ki...

Üzüldüm:( baba benim için başkadır daha dün anlatmıştım ben de.
Ne diyeceğimi bilemedim:(

Unknown dedi ki...

gözümden kaçmış yazın nehirim..kusura bakma...

semaozturk.blogspot.com dedi ki...

Baban için çok üzüldüm Cemrecim geçmiş olsun:( yaşlılığın en korkulduğu hastalık ve herkesin başına gelebilme ihtimali var.Bir arkadaşımın babası aynı hastalığa yakalanmıştı evin yolunu unutmuş, otobüse atlayıp eskişehire gitmişti... allah kimsenin başına vermesin..

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim semacım...bu hastalıkla başetmeyi öğreneceğiz şimdilik allahta her şeyi biliyor yapıyor..

nanananaeveryday dedi ki...

allah yardımcın olsun canım..

Unknown dedi ki...

kurbağayıöpenkız: çok naziksi teşekkür edrim cnm...bir sorum var o kurbağayı nasıl öptün :p